Det er Statens vegvesen og Vegtrafikksentralen Vest som meldte dette først klokka 12.58 søndag.

Det var bilføreren selv som ringte politiet og meldte fra om at tre personer er ute av bilen, og at det er tomt for folk og biler i tunnelen.

– Det skal være en diesebil som tok fyr. Ingen personer er savnet, og det er ikke meldt om personskader, opplyser operasjonsleder.

Kl. 13.18 melder 110 Vest at nødetatene er på vei til stedet, og klokka 13.23 ankom brann og ambulanse den 2.897 meter lange tunnelen på fv.614.

– Hendelsen har skjedd ca. midt i tunnelen, opplyser operasjonsleder.

Klokka 13.27 oppdaterer politiet igjen, og forteller at luftambulanse ble sendt mot stedet innledningsvis, men at den nå har returnert til Førde.

– Bilen står ca. 1.240 meter inn i tunnelen fra Florø-siden, sier operasjonsleder.

13.52 er brannmannskapene i arbeid i tunnelen.

– De er i gang med slukking. Det er mindre røyk. Representantaer fra elektro og drift er varslet, og bilberger er rekvirert, opplyser operasjonsleder.

Klokken 14.05 melder 110 Vest at brannen i bilen er slukket og at etterslokking pågår.

Klokken 14.28 melder Vest politidistrikt at det pågår arbeid med å fjerne bilen som tok fyr, og at en geolog må undersøke tunnelen før den kan åpnes.

Ifølge politiet kan tunnelen muligens først åpnes mandag.

Vegtrafikksentralen forventer geolog kl. 09.00 mandag.

– Deretter kan stedet eventuelt ryddes. Omkjøring i mellomtiden blir R5-E39-R15 og fergesambandet Stårheim-Isane, sier vakthavende ved sentralen.

Mandag klokka 13 kunne Statens vegvesen melde at vegen og tunnelen var open for fri ferdsel igjen etter at geolog hadde sjekka over området.

Det er inne i Magnhildskartunnelen at det har tatt fyr i en bil. Foto: Svanhild Breidalen