Badeanlegg på Moldøen, kraftig opprustning av Torget og en ungdomsskole ved sjøen. Ønskene for Måløy er mange.

– Vi har starta med det viktigste: Det er at det må være mulig for folk å komme seg under tak på Torget. Videre må vi ha benker og andre naturlige møteplasser slik at man kan sette seg ned å ta en prat, sier Øystein Sandøy (H).

Han ledet den ene av de tre arbeidsgruppene som i sist kommunestyremøte diskuterte følgende temaer for Måløy: møteplasser for alle, levende torg og attraktiv by.

Og uten strenge budsjettrammer å forholde seg til sto det ikke på politikernes forslag for hvordan Måløy sentrum kan bli bedre for brukerne.

Blant forslagene, som også omhandler bygg og tomter som kommunen selv ikke eier i dag, var følgende:

• Badeanlegg på Moldøen: Fjerning av teknisk etat fra Moldøen og bygging av et badeanlegg og/eller et sjøbad på området. Kommunen er i forhandlinger om kjøp/leie av en tomt i Ivahavet til bruk for teknisk etat.

• Forhold for syklister: Sammenhengende gang- og sykkelvei langs sjøen, sykkelstativ i sentrum og en sykkelheis oppover i gatene.

• Utvikling av Torget: Bygg med bibliotek, galleri og kafé midt på Torget, overbygg på scene og kunstskulpturer som kan brukes til leik. Videre ble lekteren foreslått flyttet lenger nord på Torget og at man i den forbindelse setter opp et overbygg slik at man kan gå tørrskodd fra Lekteren til bussholdeplassen. Flere foreslo også en bru fra Torget til fyllinga i nord. Utvidet uteservering på Torget var også etterlyst.

Les hele saken og flere forslag i onsdagens papirutgave av Fjordenes Tidende.