– Vi kjøpte denne tomta for noen år siden og har veldig lyst til å utvikle dette området, sier daglig leder Ørjan Solvang i Toyota Nordfjord og Førde.

Sammen med Dragebygg presenterer den lokale bilforhandleren nå planene for næringsbygg- og leiligheter innerst i Ivahavet i Deknepollen.

planer: Tre leilighetsbygg med til sammen 26 leiligheter ligger ved sjøfronten i det Toyota Nordfjord og Førde og Dragebygg håper skal kunne realiseres neste år. Bak disse skal det etter planen ligge en større næringspark, mens man også planlegger å bygge naust i sjøkanten.

Prosjektet, som har fått navnet Solvang leilighetsterrasse og næringspark, består av 26 leiligheter i tre bygg og 7.000 kvadratmeter med næringsareal for butikker og kontorer.

– Tomten er sentral, solrik og fin og har en flott utsikt utover havna. Det arkitekten nå har utarbeidet er veldig spennende. Vi mener dette vil passe fint inn i terrenget og tror at dette er en type boliger vi trenger mer av, sier Ørjan Solvang.

– Skjer mye positivt

Amonda Vista og Bryggen Panorama har synliggjort den store etterspørselen etter leiligheter i Måløy-området. Dragebygg, som bygde førstnevnte for rundt ti år siden, har stor tro på prosjektet på fastlandet.

– Dette er en veldig stor tomt (19 mål) med mange muligheter. Området er flott med nærhet til sjø, turområder, handel og arbeidsplasser, sier daglig leder Heming Drage.

Tomta hvor Solvang leilighetsterrasse og næringspark etter planen skal etableres (rød sirkel) er på totalt 19 mål.

Arealet er i dag regulert til merkantilt formål og industri, men aktørene forteller om en god dialog med kommunen med tanke på å omregulere deler av dette til boligformål.

– Vi er veldig optimistiske og vil selv sette i gang en privat regulering av området. Det har vært enkelte utfordringer knyttet til gående i Polljakrysset, men det tror vi at vi skal klare å finne en god løsning sammen med kommunen og vegvesenet, sier Ørjan Solvang.

Skavøypoll idrettslag sine planer for en turløype langs Polljavatnet vil knytte Ivahavet nærmere Måløy Stormarked.

– Det er mye positivt som skjer i dette området for tiden, sier Solvang, og viser til aktører som Rema 1000, Intersport og Sprek 365 som alle leier lokaler av Toyota Nordfjord og Førde i området hvor bilforhandleren selv også er lokalisert.

Gradvis utbygging

Heming Drage opplyser at de har vært i kontakt med flere interessenter knyttet til bruk av næringsarealet i Solvang leilighetsterrasse og næringspark.

– Vi ser både på muligheter for utleie og salg, forteller han.

– Vi ser for oss at dette blir bygget ut stegvis etter salgstakten. Leilighetene vil nok være på rundt 75–80 kvadratmeter, sier Drage, som foreløpig ikke kan si noe om prisnivået.

– Hvor mange leiligheter må være solgt før dere starter?

– Vi har ikke satt en grense, men sist vi bygde et bygg med ti leiligheter hadde vi solgt tre da vi startet. Banken krever at 75 prosent er solgt, men vi garanterer gjerne selv for enkelte av leilighetene, svarer Drage, som estimerer ett års byggetid.

– Fylkeskommunen og vegvesenet er tunge instanser, men om ting går greit, vil jeg tro at det første bygget kan være klart til jul neste år.

Drage leder et selskap med i underkant av 30 ansatte hvor de fleste er lokalisert på Stadlandet. Ansatte i Vågsøy og Selje bidro imidlertid også til en omsetning på rundt 52 millioner kroner og et resultat før skatt på 4 millioner i fjor.

– Furebuda, et tilbygg til administrasjonslokalene til Ervik Havfiske og ny verkstedshall til Westmek var blant de store prosjektene i fjor, sier Drage.

Nå håper han at Solvang leilighetsterrasse og næringspark vil sikre mer aktivitet for dem og aktørene i Deknepollen.

– Det blir veldig spennende å få være med på å utvikle dette området, avslutter Drage.