Både Tommy og Marie Marti Høgset tok valget om å følge Jesus helt på egenhånd. Avgjørelsen om å flytte til Måløy hadde de imidlertid ingen ting med å gjøre.

– Det er ikke akkurat verdens navle dette her, sier Tommy og nikker ut kafévinduet og ned mot Gate 1.

– Nei, svarer Marie bekreftende.

Og så ler det unge ekteparet hjertelig.

Herrens veier er som kjent uransakelige. Og Frelsesarmeens nye korpsledere i Måløy er nok garantert ikke som alle andre korpsledere.

Oddsen på at Tommy Høgset skulle ende som frelsesoffiser i Vågsøy hadde nemlig vært skyhøy om vi skrur tiden tilbake til isfjordingens konfirmasjonsalder.

Det unge gjøglertalentet hadde gjort suksess på lokale scener i hjemkommunen. Og da han var 15 ble han invitert med i Raumarevyen på Åndalsnes. Etter det ballet det bare på seg med revyer og show.

– Jeg drev for meg selv og tjente masse gode penger. Andre plasser var det drikkevarer i betaling. Og til slutt var det et kaotisk liv på mange måter, medgir 27-åringen.

Etter videregående ville Tommy først inn på musikk, dans og drama i Ålesund. Men endte på en jakt- og fiskelinje i Lofthus i Hardanger

– Jeg ville komme meg litt vekk fra det livet jeg levde. Og det skulle ikke være en kristen folkehøyskole.

For å gjøre en lang historie kort: Et halvår senere kom to representanter fra Frelsesarmeen på skolebesøk. På bakerste benk ble Tommy truffet av budskapet om å spre Guds kjærlighet.

– Jeg gikk fra å brygge vin i klesskapet den ene dagen til å bli helfrelst den neste. Folk trodde jo jeg var blitt gal. Så jeg ble innkalt til læreren, som lurte på om jeg ikke burde ta meg en tur til psykolog.

I november giftet han seg med Marie. De møttes første gang i Frelsesarmeens ungdomsteam. Så gikk veien videre til offisersskolen.

Marie er med sine 23 år den yngste offiseren i Frelsesarmeen her til lands, og følger dermed en lang familietradisjon. Hun er nemlig fjerde generasjons frelsesoffiser i familien – uten at det var en selvfølge gjennom hele oppveksten.

– Jeg gikk ut av Frelsesarmeen da jeg var 13-14 år. Så tok jeg et friår etter videregående og reiste til Paraguay for å jobbe på et barnehjem. Der begynte jeg å tro igjen. Så skulle jeg i militæret i Bardufoss, men snudde og endte opp i ungdomsteamet i stedet, forteller Marie.

Beordringen fra Frelsesarmeen kom rett etter påske i fjor. Nå stortrives de i Måløy som mann og kone, innlosjert på toppen av armeens bygg i Gate 1.

– Vi er privilegerte. Det skjer så mye spennende her og vi har blitt tatt veldig godt imot.Og jeg tror vi kan få gjort mye bra her, smiler de nyslåtte korpslederne.

De har heller ingen ting imot å røske litt opp i gamle fordommer underveis.

– Vi vil ikke at terskelen skal være høy for å komme til oss.

Og med en revyskuespiller i familien blir det forkynnelse med glimt i øyet.

– Krisgropet trykket et helsides foto av meg med griselue på hodet og blå badedrakt. Så det viser at Frelsesarmeen synes det er kult også, skratter Tommy.