– Det vil være lammende for det arbeidet som fellesnemnda skal gjøre. Prosessene vil stoppe opp, sier Teigen om den mulige reverseringssøknaden fra Vågsøy.

Mandagens folkeavstemning viser at 60,4 prosent av vågsøyværingene som har stemt sier nei til Kinn, mens 36,8 prosent sier ja. 1,7 prosent har svart "Vet ikke", mens 1,1 prosent av stemmene var blanke.

– Tror du debatten om Kinn vil roe seg etter folkeavstemningen?

– Det tror jeg dessverre ikke. Dersom kommunestyret åpner opp for å sende en reverseringssøknad, så er jeg redd at vi har et nytt halvår med det som vi har hatt i vår. Nå begynner vi å bli kraftig forsinket. Vi er klare for å begynne å rekruttere til kommuneledelsen, og det skulle vi ha vært godt i gang med nå. Det som har skjedd (rundt folkeavstemningen) har ført til at kapasiteten har blitt brukt til andre ting. Et reverseringsvedtak vil forsinke arbeidet ytterligere, og vi vil komme svært seint i gang med å rekruttere til den nye kommuneledelsen. Det kan gjøre at folk begynner å søke seg vekk til andre kommuner som i disse dager lyser ut spennende stillinger. Det er synd, dersom det skulle skje.

Til tross for at den opphetede Kinn-debatten i Vågsøy har ført til forsinkelser i arbeidet, har Teigen også merket seg positive effekter.

– Det som har vært mest positivt i det siste er at ganske mange nye personer har deltatt aktivt i debatten i Vågsøy. De har vært med på å løfte debatten og gjøre den mer reflektert, etter mitt syn. Det har kanskje vært det mest positive med folkeavstemningen, at flere stemmer har kommet på banen.

Flora-ordføreren tror ikke innbyggerne i hjemkommunen er overrasket over resultatet fra kveldens folkeavstemning i Vågsøy.

– Det er nok som forventet av folk i Flora, sier Teigen, som også påpeker at engasjementet har vært et helt annet der, enn i Vågsøy.

– Mange har forsonet seg med stortingets vedtak, og ønsker å bruke tiden på å bygge den nye kystkommunen, i stedet for en omkamp. Sånn sett har det vært litt fortvilende for mange i Flora å se på det som har skjedd i Vågsøy i det siste, både for innbyggere og for de ansatte i kommunen.