Sommerværet er endelig her, og ifølge meteorologene har ikke sydentemperaturene tenkt til å forlate oss med det første.

– Været i Nordfjord og resten av landet ser veldig bra ut de neste dagene. Folk kan forvente seg sol og høye temperaturer fram til tirsdag i neste uke, forteller vakthavende meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Meteorologisk institutt.

Sommerværet holder seg altså stabilt fram til neste uke, men med unntak av et par regnbyger lørdag.

– Men det er ikke meldt mye regn på lørdag, og temperaturene vil fortsatt holde seg nokså høye, sier meteorologen.

Sensommer

Det var tirsdag denne uken at solen og de høye temperaturene slo til for fullt i Nordfjord. Flere av elevene ved Måløy vidaregåande skule synes det er typisk at godværet kom akkurat én dag etter skolestart.

– Det er litt kjipt at finværet kommer først nå, men jeg vil heller ikke klage når det faktisk er her, sier elev Hege Sætren.

– Men heldigvis fikk vi tilbringe dagen her på Refviksanden, legger hun til, og viser til at hele skolen hadde aktivitetsdag på stranda i finværet. Der fikk elevene blant annet bade, grille og spille volleyball.

Elisabeth Vambeseth og Solveig Seljen Melby fra Bryggja tilbrakte også tirsdagen ute i finværet på Refviksanden. Med seg hadde de Casper Vambeseth Bakke (5) og Amalie Seljen Tvedt (3).

– Nå som det er så fint vær, så gjelder det å bruke mest mulig tid ute. Vi skal være på stranda, spise middag ute og jeg vil ta meg en sykkeltur, sier Solveig Sejlen Melby.

Høye temperaturer og sol

De neste dagene er det meldt sol, lite nedbør og høye temperaturer i Nordfjord. Fredag melder meteorologene om sol, og gradestokken vil vise oppimot 22 grader.

Lørdag er det som nevnt meldt om overskyet vær og enkelte regnbyger, men gråværet forsvinner raskt, og søndag skinner sola for fullt igjen. Mandag og tirsdag i neste uke vil også temperaturene holde seg høye, men været blir skiftende senere i uken.

– Men det er ikke sikkert det blir en brå overgang til høstværet, sier meteorolog Arnstein Tjøstheim.