– Hun fikser briller, forklarer Emma stolt på spørsmål om hva mamma gjør.– Og jeg har vært på jobben hennes mange ganger på besøk!  Mamma Carmen Rosita Farstad (28) og pappa Bjørn Roger Hennøen (28) smiler bak hver sine briller.– Hun gjør slik at folk kan se bedre, forklarer seksåringen videre, mens lillebror Albert er mer opptatt av å vise frem Lynet McQueen-ballen enn av å være brille-mannekeng.

Noen dager tidligere ønsker Carmen  Rosita velkommen til butikklokalene i Gate 1 i Måløy. For ni år siden kjørte pappa Johan henne til Danmark for å starte på studiene. – Planen var å reise ned dit og så komme tilbake til butikken, forklarer Carmen Rosita.Etter fem års optikerutdanning tok måløyjenta med seg samboer og barn hjem for å ta over familiebedriften.

– Det var sikkert det siste året på videregående at vi begynte å snakke om det, forteller Carmen Rosita.– Og en stor grunn til at vi flyttet tilbake var at jeg skulle jobbe her. At jeg skulle overta sammen med Isabell.Nå er hun på god vei til å ta opp arven og føre Hugo Farstad videre sammen med søsteren – men fortsatt med foreldrene som en naturlig del av den daglige driften. – Vi jobber godt i lag alle fire, ellers hadde det ikke gått. Det er tett, men det går veldig fint.

Carmen Rosita har jobbet i butikken siden starten av 2009. Hun stortrives.–  Jeg synes det er veldig kjekt å være på jobb og det er noe nytt hver dag. Det er spennende å drive sitt eget etter hvert. Det er mye arbeid, men det er kjekt også.Hun, samboer Bjørn Roger og ungene flyttet for noen år siden inn i hans barndomshjem i idylliske Skavøypollen, ti minutters kjøretur fra sentrum.

– Både jeg og Bjørn Roger er herfra, og jeg synes det er viktig å ha familien i nærheten. Samtidig er det trygt å vokse opp her og vi har det veldig godt i Måløy, sier Carmen Rosita. – Det er godt å ha alt i nærheten. Du slipper å stå i kø og du har alt du trenger av fritidsaktiviteter.  Samboerparet har vært sammen siden ungdomsskolen, og han kom også etter til Danmark for å studere.

– Jeg er egentlig utdannet byggtekniker og jobbet som det i Danmark. Aller helst kunne jeg tenkt meg å bruke utdannelsen min, men jeg har fått meg en veldig god jobb som jeg trives med, forteller Bjørn Roger om jobben som avdelingsleder på Elkjøp.Han er ikke så sikker på om han  kan tenke seg å gå tilbake til sin gamle jobb.– Jeg har fått veldig sansen for salg og den kundekontakten du får. I Danmark satt jeg på kontor, mens jeg nå styrer hverdagen på en helt annen måte. Jeg har på mange måter funnet en ny sti.