– Vi opplever enorm interesse for vårt produkt, sier administrerende direktør Jørn Skaane i Lefdal Mine Datacenter etter at det mandag ble klart at datasenteret har signert kontrakter for ytterligere 4 megawatt (MW).

– Lefdal Mine Datacenter har med dette signert mer enn 8 MW, og er med det Norges største datasenter, sier markedsdirektør i selskapet, Mats Andersson.

Blant avtalene som det lokale selskapet mandag presenterte er en avtale med det tyske selskapet iNNOVO Cloud på 3 MW. Samtidig har det sveitsiske selskapet Fortuitus valgt å utvide avtalen de signerte tidligere i år fra 4 til 5 MW.

– Lefdal Mine Datacenter er det mest kostnadseffektive datasenteret vi har funnet, sier administrerende direktør i Fortuitus, Mark Collins, som også trekker fram kapasiteten i gruvehallene på Lefdal.

– Vi ser fram til å signere avtaler på mer kapasitet etter hvert som vårt behov øker.

Lefdal Mine Datacenter åpnet med 120 gjester fra hele verden på besøk i mai. Et halvt år senere opplever selskapet stor interesse fra selskaper som ønsker å plassere ressurser i de nedlagte olivingruvene.

– Kombinasjonen av høy sikkerhet, lav kostnad, skalerbarhet og «grønne» løsninger har plassert oss på den internasjonale radaren, sier Jørn Skaane, som gleder seg over nysigneringene som ble presentert denne uken.

– Fortuitus og iNNOVO Cloud er to svært innovative organisasjoner, og vi er stolte over at de har valgt Lefdal Mine Datacenter som plassering for deres infrastruktur.

Verdien av de to nye kontraktene med iNNOVO Cloud og Fortuitus er ikke kjent. Det første byggetrinnet i Lefdal Mine Datacenter kostet rundt 250 millioner kroner.