Nettstedet nett.no publiserer fredag en liste over de elleve største investeringene på Nordvestlandet siden 2015. På listen finner vi to lokale innslag: Ervik Havfiske og Lefdal Mine Datacenter.

Dette skriver nett.no om Ervik Havfiske sine investeringer som er anslått til 700 millioner kroner og som plasserer Stadlandet-selskapet på tredjeplass på listen:

«I løpet av 2015 og 2016 bestilte tremenningane Stig og Kjell Magne Ervik på Stadlandet  tre fiskebåtar og kjøpte ut Domstein-konsernet, ei investering som NETT NO anslår til 700 millionar kroner. Den siste av båtane blir levert neste år. Under Ervik Holding-paraplyen finn du både daglegvarebutikk (Vestkapp Handel), leverandør av agn, bunkers, verktøy og reservedeler til fiskeflåten (Nordic Marine), mekanisk verkstad (Westmek) og rekneskapsbyrå (Vest økonomisenter og Rådgivning Nord).  I år har Ervik gått inn i reiselivsbransjen. Selskapslokalet/restauranten Furebuda i Leikanger på Stadlandet blir utvida til hotell, ei investering på rundt 30 millionar kroner.»

Lefdal Mine Datacenter (250 millioner kroner) ligger på 10. plass på listen til nett.no med følgende beskrivelse:

«Ei tom olivingruve er blitt til eitt av Noregs største datalagringssenter. IBM er ein av partnarane i utviklinga av kanskje den mest usannsynlege etableringa på Nordvestlandet siste åra. Med lokale investorar i Måløy, som Gunnar Carlson og brørne Egil og Svein Skibenes, i spissen, er den nedlagte gruva i Lefdal i Nordfjord gjort om til eit moderne datasenter djupt nede i fjellet. Opninga var i mai i år. Plasseringa gir senteret fleire fordelar; ein ligg godt beskytta mot sabotasje og har tilgang på sjøvatn, som gir rimelegare kjøling enn tradisjonell luftkjøling. Senteret er allereie ein stor straumkunde hos Sogn og Fjordane Energi.»

Dette er hele listen:

1. Fjord1 (nye ferjer, 2,3 milliarder kroner)

2. Amfi Moa (utvidelse av kjøpesenteret, 1,1 milliarder kroner)

3. Ervik Havfiske (700 millioner kroner)

4. Ulsmo (153 leiligheter i Ålesund, 650 millioner kroner)

5. Ronja Storm (ny brønnbåt, 500 millioner kroner)

5. Digerneskiftet Næringspark (utbygging i Skodje, 500 millioner kroner)

5. Settefiskanlegg (nett.no har valgt å samle investeringer fra Marine Harvest, Vartdalgruppa og Fjordalaks Aqua, 500 millioner kroner)

8. Norsk Maritimt Kompetansesenter i Ålesund (andre byggetrinn, 400 millioner kroner)

9. Loen Skylift (300 millioner kroner)

10. Lefdal Mine Datacenter (250 millioner kroner)

10. Nordfjord Kjøtt (to nye fabrikkhaller, 250 millioner kroner)