Det er Kampanje som melder dette.

Valgkampjuryen mener landsmøtene denne gangen ikke ga de helt store sakene og nesten alle i juryen mener Høyre ligger best an så langt.

I tillegg trekkes Venstre frem, med et tydelig standpunkt i saker knyttet til krigen i Ukraina og lakseskatten.

– Venstre fremstår som samlet og klare til kamp, sier juryleder Terje Svabø som til daglig jobber som rådgiver i sitt eget selskap, SvabøVersto til Kampanje.

– Fått en liten nestorrolle

Alfred Bjørlo får også svært god omtale av juryen. De mener han er en politiker som markerer seg på flere saker, blant annet på lakseskatten.

– Han har jobbet lenge med å bygge opp igjen Distrikts-Venstre og har fått en liten nestorrolle for en ung generasjon med Venstre-politikere, sier Berit Aalborg.

– Han er veldig tydelig og fremstår som den tydeligste næringspolitikeren vi har nå i tillegg til Jan Christian Venstre, sier Guri Størvold.

Og Bjørlo har fått med seg omtalen.

– Det var ærlig talt veldig kjekt å lese, sier Alfred Bjørlo da Fjordenes Tidende tok kontakt.

Årets valgkampjury består av Anne-Lise Mørch von der Fehr, Skjalg Fjellheim, Guri Størvold, Knut Kristian Hauger, Merethe Kloster, Berit Aalborg og Terje Svabø.

Juryens arbeid ender opp med en kåring av det partiet juryen mener har gjennomført den beste valgkampen i 2023. dette partiet blir «Årets valgkampvinner». Kampanje har hatt en slik kåring helt tilbake til 1980-tallet.