– Hva som har skjedd, kan en ikke spekulere i nå, sier Espen Gulliksen, operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Tidlig fredag ble to ungdommer meldt savnet. Begge var elever ved Måløy vidaregåande skule. Fredag kveld ble det gjort funn av to personer i en bil i sjøen ved Røyrvikneset, nord for Flatraket i Selje kommune.

Operasjonslederen forteller til Fjordenes Tidende at de antar at det er de to savnede ungdommene som er funnet omkomne. Han understreker imidlertid at de omkomne ikke er formelt identifisert. Når dette blir, kan han ikke svare på ennå.

Les mer om saken:

– Har politiet fått noe tips i saken?

– Det vi har fått tips om, er at de to savnede skulle vise noen venner veien fra Selje til Måløy, og at de da mistet kontakten underveis. Vennene kjørte et stykke lengre bak, forklarer Gulliksen.

Operasjonslederen sier videre at det derfor var usikkert på nøyaktig hvor en skulle søke, annet enn at det var mellom Måløy og Selje.

– Så fikk vi tips om at det var blitt gjort observasjoner med avskrapning av en støypekant i Røyrvikneset. Der ble det gjort funn, forteller han.

Politiets patrulje som har rykket ut er fra Nordfjord, med opprinnelse fra Vågsøy.

– Saken vil bli etterforsket videre enten av lensmannskontoret i Selje eller i samarbeid med Vågsøy lensmannskontor.

De to savnede ungdommene var elever ved Måløy vidaregåande skule.

– Det var skolen som ringte til politiet tidlig på fredag og sa at det var to elever som ikke hadde møtt på skolen. Deretter kom familiene til de to ungdommene og meldte dem formelt savna, forteller Gulliksen.