– Jeg ønsket ikke å bruke tid og penger på et nytt ekstraordinært kommunestyremøte når det var fullstendig unødvendig. Det eneste som lå i Høyres utsettelsesforslag var at forhandlingsutvalgene skulle bruke en uke på å sette ned på papiret det de allerede var enige om, sier kommunestyremedlem i Vågsøy, Geir Oldeide (Rødt).

Torsdag støttet han Senterpartiets forslag om å utsette Kinn-avgjørelsen til oktober – et forslag som ble nedstemt med klar margin. Deretter hadde han anledning til å støtte følgende utsettelsesforslag fra Høyre:

1. Ber om at forhandlingsutvalgene møtes så raskt som mulig for å sikre en ryddig prosess i forhold til de nye momentene som er kommet frem de siste dagene.

2. Den nye avtalen tas deretter opp til vedtak i nytt ekstraordinært kommunestyre.

3. Målet er å komme inn i proposisjonen som skal vedtas til sommeren.

Verken Oldeide eller noen av de andre nei-forkjemperne utenfor Høyre valgte å støtte utsettelsesforslaget som falt. Selv om et klart flertall i kommunestyret ønsket å avvente avgjørelsen var dermed kommunestyret låst til å si enten ja eller nei til en sammenslåing med Flora torsdag. Med 16 mot 11 stemmer vant ja-siden.

Geir Oldeide hadde ingen tro på at en ytterligere utsettelse ville medføre at et flertall av Høyre-medlemmene sa nei til Kinn.

– Nei, jeg så ingen mulighet fra det ut fra hvordan de uttalte seg.

Rødt-politikeren er mildt sagt oppgitt over at et flertall i kommunestyret sa ja til en sammenslåing mens 55 prosent av respondentene i innbyggerundersøkelsen i Vågsøy sa nei.

– Det er ikke tvil om at man går på tvers av det folk ønsker. Jeg får mange tilbakemeldinger fra folk som føler seg overkjørt av politikerne.

Men selv om Oldeide er skuffet over avgjørelsen er han opptatt av å «gjøre det beste ut av det».

– Jeg forsøker alltid å legge kampene bak meg og at «tap og vinn med samme sinn» også gjelder her. Man kan ikke drive å ta omkamper på ting. Flertallet bestemmer, det er bare så synd og trasig at det er på tross av folkeviljen. Det tror jeg nok vil gi utslag når det er valg igjen, sier Oldeide som er raskt med å legge til at det kanskje ikke er mange i dagens kommunestyre i Vågsøy som stiller til liste når man skal velge det første kommunestyret/bystyret i Kinn kommune høsten 2019.