– NAV Kontroll har så langt avdekket at det kan være snakk om at omkring 40 av deres brukere har fått endret bankkonto for utbetaling, slik at ytelser som pensjon og uføretrygd har blitt utbetalt til andre enn den berettigede brukeren. NAV Kontroll utreder saken videre, opplyser politiadvokat Anders Hoff i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

På bakgrunn av anmeldelsen og informasjon fra NAV Kontroll har Vest politidistrikt iverksatt etterforskning av mulig bedrageri.

– Saken er i en helt innledende fase, og politiet vil jobbe bredt og med flere hypoteser. Politiet har fokus på å få klarlagt hendelsesforløpet, avverge ytterligere tilfeller, samt forsøke å sikre midler som er utbetalt til feil mottaker, sier Hoff.

Så langt har én person status som siktet i saken. Den siktede er norsk statsborger og har registrert adresse i Vest politidistrikt.

– Siktede befinner seg trolig i utlandet. Politiet kan ikke utelukke at flere personer kan være involvert. Politiet har dialog med NAV Kontroll og ulike banker med tanke på å fryse midler og forhåpentligvis reversere feilaktige utbetalinger.

Politiet vil anbefale alle som mistenker at man kan være rammet av hendelsen, om å logge seg inn på sin personlige side på nav.no og kontrollere at angitt bankkonto for utbetaling av ytelser er korrekt.

– Spørsmål om den enkelte brukers ytelser fra NAV, og utbetaling av disse, må rettes til NAV. Politiet viser ellers til generell informasjon på politiet.no om svindel og ID-tyveri.