Stengingen av Skatestraumtunnelen har skapt økonomiske utfordringer for Knutholmen i Kalvåg.

– Veistengingen kostet oss rundt 50.000 kroner i omsetning for hver dag som gikk, og det er forferdelig trasig, sier Knutholmen-vert Svein Inge Fosse.

Hotellet ligger 3,2 mil vest for den undersjøiske Skatestraumtunnelen som onsdag ble stengt på ubestemt tid da en tilhenger med 16.500 liter bensin trillet inn i tunnelveggen og eksploderte.

Glad for at ferja er på plass

Fosse var raskt ute med å kreve at den gamle ferjeforbindelsen mellom Smørhamn og Kjelkenes ble gjenåpnet som en midlertidig rute mellom indre og ytre Bremanger kommune.

– Det er fem dager siden tunnelen stengte, og vi har tapt mer enn 300.000 kroner i omsetning på veistengingen, sier Fosse oppgitt.

– Og veistengingen var ikke bare negativ for oss, men for hele bygda. Det har vært en turbulent tid. Med tunnelen stengt tok det tre timer for folk i ytre å komme seg til Svelgen. Fram og tilbake blir det en tur på seks timer, understreker Fosse.

Han er nå lettet over at ferjeforbindelsen er på plass, ettersom Knutholmen nå er inne i den uken som fra tidligere år har pleid å gi de beste økonomiske resultatene. I fjor hadde hotellet en omsetning på 22 millioner kroner totalt.

– Dette er hoveduka vår. Det er på denne tiden av året vi har høyest omsetning. Hvis ikke ferja hadde kommet, så ville vi tapt kolossalt med penger.

Da Fjordenes Tidende kontaktet Fosse fredag i forrige uke hadde Knutholmen nettopp fått inn enda en avbestilling som resultat av den stengte tunnelen.

– Avbestillingene renner inn, og det begynner å bli dyrt for oss. Folk avbestiller fordi de synes det blir vanskelig å planlegge turen ut hit, nå som tunnelen er stengt, sa Fosse i forrige uke.

Normal båttrafikk

Han viser særlig til feriegjester fra Bergen og Førde, som nå får en ekstra lang reiserute ut til Knutholmen.

– Vi fikk nettopp en avbestilling fra en gruppe fra Førde. Det betyr at vi mister 7.-8.000 kroner bare på den avbestillingen, sa Fosse.

Men båttrafikken er fortsatt like stor på Knutholmen, legger verten til.

– Båttrafikken går som normalt, og det er nesten fullt langs bryggekanten, understreker han.