Redningsskøyta Halfdan Grieg er forberedt på å måtte ta ambulanseoppdrag i dag.

- Vi har snakket med AMK i Førde om ambulanseberedskap. Rugsundbrua i Bremanger blir stengt og de har spurt oss om vi kan være i beredskap der, sier skipper Per Bergmann på Halfdan Grieg til fjt.no.

yr.no varsler bølger på godt over 10 meter utenfor Stad.

Følg med på ekstremværet fra vårt webcamera her!

- Jeg så at Bergens Tidende skrev bølger på 25 meter utenfor Stad, men vanligvis går ingen båter over Stadhavet i så store bølger, sier Per Bergmann.

Han forklarer at Halfdan Grieg i utgangspunktet kan gå ut i bølger opptil 12 meter, men at de vil vurdere å gå ut i høyere bølger ved behov.

- Det er svært dårlig flyvær, så vi har økt bemanningen både i bilene og på AMK-sentralene, forteller ambulansesjef i Helse Førde, Stian Sægrov.

Vanligvis er det tre dagbiler som er bemannet fra klokken 08 til 16, men i dag skal disse bilene være bemannet frem til midnatt og eventuelt fram til lørdag morgen om uværet fortsetter.

- Vi har i tillegg flyttet den ene bilen over brua til Måløy slik at der er en ambulanse tilgjengelig om Måløybrua stenger, sier Sægrov.

AMK-sentralen har i tillegg mulighet for satelittelefonkorrespondanse med Nordfjord sjukehus, samt dialog med legevaktene.