Det var om ettermiddagen forrige torsdag at brannvesenet fikk meldinger om brann like ved boligområdet på Øvre Tennebø i Vågsøy. Det var en massiv røykutvikling som følge av brannen, som raskt utviklet seg til å bli en skogbrann. Den spredte seg til rundt ti mål, og brannvesenet fikk bistand fra et helikopter til å slukke brannen.

Politiet har foreløpig ikke konkludert med hva som kan være årsaken til at det tok til å brenne i skogområdet. Flere personer var vitne til den tidlige fasen av brannen, og har vært inne til avhør hos politiet.

– Det er ingen mistanke om at brannen var påsatt, slik som det ser ut nå, sier Nils Bakke, tjenestestedsleder ved Vågsøy lensmannskontor.

Tjenestestedsleder Nils Bakke ved Vågsøy lensmannskontor.

Videre skal politiet undersøke strømstolpene som står i området der de antar at skogbrannen startet.

– Vi skal gjøre noen bedre undersøkelser av stolpene, opplyser Bakke.

Ingen personer, hus eller bygg kom til skade under skogbrannen i Vågsøy. Brannen spredte seg til rundt ti mål i skogområdet på Tennebø og oppover fjellet.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med en ukjent person som var i området tiden før brannen startet. Vedkommende skal ha bært en motorsag, og muligens ha jobbet i området. En bil med tilhenger skal ha stått parkert like ved.

– Vi har ingen god beskrivelse på bilen, sier Bakke.

  • OPPDATERING: Politiet melder om at de har kommet i kontakt med vedkommende.