– Vi var på alt fra fjelltur til museumsbesøk til byvandring i Lyon. Vi sitter igjen med så mange minner vi ikke ville ha vært foruten, smiler Lone Hunvik Kvalheim.

– Vi fikk være med dem heim

Sammen med franskklassa på vg2 studiespesialiserende forteller hun om ti dager med full rulle.

– Vi ble tatt godt imot av de franske elevene og en av dagene blei vi delt inn grupper på to nordmenn og en franskmann, og vi fikk være med dem heim til byen deres og de viste oss rundt og tok oss med ut for å spise. Det gjorde at vi kom nærmere og fikk en bedre relasjon.

Det ble tid til både sightseeing og fransk mat. Foto: privat

Med på turen til Frankrike var fransklærer Sandra Rosing Kvalheim og rektor Ellen Jåvold. En matematikklærer og en engelsklærer var også med for å hospitere i fransk skole.

– Det var 10 dager med full rulle hver dag, men det var kjekt og lærerikt på flere måter, sier Lone Kvalheim. Foto: privat

– Elevene kunne reise på studietur fordi fransklærer Sandra Rosing Kvalheim søkte om støtte med et utvekslingsprogram blant europeisk ungdom. Skolen fikk akkreditering i fem år og synes det er veldig bra at ungdommene får mulighet til å lære språk på denne spennende måten, oppleve en annen kultur, få kjennskap til hvordan det er å være elev i et annet land og ikke minst få utfordre seg selv litt, sier avdelingsleder for studiespesialiserende ved Måløy videregående skole, Kari Sølvberg.

Elever fra Valence er for tiden i Måløy-området for å besøke sine norske venner. Foto: Faksimile Le Dauphiné Libéré

24 elever fra videregående i Valence er for tiden i Måløy og besøker elevene «tilbake» som en del av utvekslingsprogrammet.

Som på studieturer flest er det en del venting. Foto: privat

Dagene i Frankrike og Tyskland besto ikke bare av skole.

– Begge gruppene fikk tid til litt sightseeing og å prøve nye matretter, smiler Sølvberg.

Elevene fikk oppleve fransk skole og kultur. Foto: privat

– Det var kjekt å få oppleve Berlin. Skolehverdagen var litt annerledes da de hadde timer på 90 minutt i stedet for 60 minutt som vi er vant med. Vi bruker også PC i alle fag, noe de knapt gjorde, sier Kamilla Maurstad i tyskgruppa på vg2 studiespesialiserende.

– Selv om vi bare var seks elever, to jenter og fire gutter, så hadde vi alle hadde det veldig kjekt sammen, sier Kamilla Maurstad. Foto: privat

Noe av det kjekke var å ta turen opp i fjernsynstårnet og å stå fremfor Brandenburger Tor.

– Ekstra spesielt var det å få omvisning i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen siden historia er så fæl, sier hun.

– De dagene det var en del venting ble det mye kortspill og det var veldig kjekt og sosialt, sier Maurstad. Foto: privat

Med på turen til Berlin var tysklærer Beate Cecilie Moen og kontaktlærer i klassa.

Turen til Berlin var både sosial, kjekk og interessant. Foto: privat