– Nei, jeg føler meg ikke som en helt. Jeg er bare glad jeg kunne være med å utgjøre en forskjell, sier Isak Søraa.

Men selv om maskinsjefen fra Måløy selv er beskjeden, er det liten tvil om at hans innsats i Sogn for en uke siden kvalifiserer til å få heltestatus.

Det snødde tett da en bil med tre passasjerer kjørte i sjøen på Hella i Leikanger kommune, like ved ferjekaia. Søraa er maskinsjef på ferja Selje og ble raskt gjort oppmerksom på ulykken. To av guttene i bilen kom seg opp av vannet ved egen hjelp, mens 18 år gamle Janne Holen ble sittende fast i bilen tre og en halv meter under overflaten. En ung mann stupte i vannet og fikk hentet opp 18-åringen. Da hun nådde overflaten var hun livløs, etter 10 minutter under vann.

Søraa, som har en fortid som brannmann, startet umiddelbart med hjerte- og lungeredning sammen med en ferjepassasjer.– Jeg gjennomførte munn-til-munn-metoden, mens passasjeren hjertekompremerte. Vi holdt på i 15–20 minutter før vi fikk liv i henne og overlot henne da til ambulanspersonellet.

Etter at Søraa og ferjepassasjeren hadde fått liv i jenta, ble hun fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus. Onsdag ble hun flyttet til Førde sentralsjukehus. Hun har lungebetennelse og er sliten, men kan likevel gå på egne bein, en knapp uke etter at hun satt ti minutter under vann.

Les hele historien i fredagsutgaven av Fjordenes Tidende.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende