Namn: Morten Ferstad

Alder: 32

Sivilstand: Tilgjengeleg

Yrke: Kontormedarbeidar hos Ferstad Installasjon

Bustad: Bremanger

– Kva er du mest oppteken av?

– Eg er veldig oppteken av lokalfotballen. Eg følgjer med på det meste som skjer, uansett nivå.

– Kva gjer du på fritida?

– Det går mykje tid på fotball då eg er ein av trenarane på seniorlaget til Bremanger IL.  Utanom det går tida til venner, familie og trening.

– Kven beundrar du?

– Beundrar dei som har ein idé og får det til å bli ei lønnsam forretningsverksemd. Beundrar og stå-på viljen til dei som heile tida er aktive, uansett kva det måtte vere, sånn som min far. Må sjølvsagt og nemne ho mor, som alltid stiller opp, og alltid er i godt humør. Det er eigenskapar eg håper eg tar med meg vidare i livet.

– Kva er det beste med heimstaden din?

– Det er ei flott og trygg bygd å vekse opp i, alle kjenner alle og det er eit stort pluss! Vi har i tillegg flotte turistmål som Hornelen, Vetvika, Grotlesanden og Knutholmen i Kalvåg. Så er det berre kjekke folk som bur her.

– Kva hadde stått på di framside av Fjordenes Tidende?

– «Folketalet veks og bedrifter etablerer seg i Bremanger», «Leilegheitsbygg ferdig i Bremanger».

– Kva ville du ha gjort om du var ordførar for ein dag?

– På ein dag får ein ikkje gjort so mykje, so då hadde eg tatt meg ein kaffi med rådmannen og lagt ein plan for å få på plass kunstgras på Bremanger stadion, og gitt idrettslaget eit årsverk som skal brukast på aktivitet for ungar.

– Kva kulturoppleving hugsar du best?

– Vanskeleg å velje blant mange gode alternativ. Dei som stikk seg ut for meg er Malakoff, som alltid er kjekt. Der er det alltid god stemning og mykje kjentfolk! Tupelo-konserten i Vetvika i 2014 var ei spesiell oppleving, og Tunarock i fjøsen på Igland under Rockweekend er noko heilt spesielt.

– Kva har du på nattbordet?

– Ein lampe og mobilen.

– Kva nettstadar er du innom i løpet av ein dag?

– FjT, Firdaposten, Facebook, NRK, VG, TV2.

– Kva er meininga med livet?

– Kva meininga med livet er kjem an på kva kultur og kva del av verda ein veks opp i. Her i Norge har vi det veldig fint, so her er formålet med livet å gjere ting ein blir glad av, både i arbeidslivet og privat. Så kjem ein langt med å behandle alle med respekt, uansett tru, kjønn og legning.