Det var ekteparet Gerd Kjellaug og Harald Berge som først åpnet Frimannsbuda da de drev Selje Hotel. De har vist stor interesse for at et nytt ektepar nå har tatt over lokalene.

Wilson og Åhjem har pusset opp Frimannsbuda i Selje sentrum, som består av seks utleierom og et stort pub- og loungeområde. I ukene og månedene fremover har de nye driverne store planer for hvordan de kan skape aktivitet i bygda.

– Vi ønsker å skape nytt liv i Selje. Etter brannen på hotellet har alt vært negativt. Jeg ønsker å bidra med noe positivt, sier Wilson, som både har planer om en skalldyraften på Frimannsbuda førstkommende lørdag og en julefest for barn i desember.

I bar- og loungeområdet har ekteparet vært opptatt av å bevare det karakteristiske utseendet til Frimannsbuda, samtidig som de har supplert med nye dekorasjoner.

Turistsamarbeid

Kun et steinkast unna Frimannsbuda ligger Åhjemsbuda, som også drives av ekteparet. På sikt håper de å få til en løsning der alle overnattingsstedene i Selje samarbeider.

– Jeg prøver å få til noe lignende det de har gjort i Kalvåg. Der bor folk rundt på de forskjellige budene, og så spiser de frokost og middag på ett sted. Det kan vi få til i Selje også, sier Ståle Åhjem.

I løpet av kort tid skal han møte eierne av de ulike budene i Selje for å diskutere mulighetene for å få til et slikt samarbeid.

Gode tilbakemeldinger

Etter at Frimannsbuda åpnet i slutten av oktober, har tilbakemeldingene fra seljeværinger og tilreisende vært positive, ifølge Ståle Åhjem.

– Pågangen har vært varierende. Vi har hatt alle rommene utleid på én gang, og andre ganger har vi hatt en og annen forbireisende som har overnattet her. Sett i lys av at vi ikke har annonsert noe, så har pågangen vært grei, sier Åhjem.

– Vi har lyst til å bygge en veranda ut fra andre etasje i pubområdet, slik at folk kan sitte på puben og følge med på båtlivet i Seljevågen, sier Åhjem.