Per-Erling Sætren og Linda Sørstrand er frustrerte over mangelen på vedlikehold i flere deler av Gate 1.

Hun og mannen Per-Erling Sætren bor helt nord i Gate 1 i Måløy, og de er begge lei av mangelen på vedlikehold i enkelte områder av nabolaget.

Ekteparet understreker at de ikke er på utkikk etter å henge folk ut, men at de ønsker å fokusere på det de mener har blitt et voksende problem.

– Vi må begynne å bry oss, og målet bør være at vi i fellesskap kan løfte området opp på et nivå som vi kan være stolte av, oppfordrer ekteparet.

Ser rett på industriområde

– Vi vil ikke se rett inn i søppelkonteinere hver gang vi ser ut av kjøkkenvinduet. Vi kan ikke bo slik, sukker Linda Sørstrand.

Både hun og mannen Per-Erling Sætren er redde for at boligområdet helt nord i Gate 1 vil bli «dødt» dersom forfallet fortsetter.

Trivselen forsvinner

Per-Erling Sætren vokste opp i huset ekteparet i dag bor i, og sier han ser en klar forskjell på hvordan beboerne i nabolaget tok vare på egne eiendommer, fortauskanter og veier fra da han vokste opp, og til hvordan det ser ut i dag.

– Det virker ikke som om noen bryr seg, sier Sætren oppgitt.

– Vi har flere ganger vurdert om vi skal bo her, eller flytte. Noen ganger frister det mest å flytte, for mange av områdene er sterkt preget av forfall, legger kona til.

De frykter begge at området skal få et «slum-stempel».

– Da kommer verdien på tomta til å gå kraftig ned. Beliggenheten er jo ofte vesentlig, legger Sætren til.