– Jeg er veldig spent på hva folk synes, sier Idol-Jørn om sin ferske låt.

I kveld er det duket for Idol-sending på TV 2, hvor de gjenværende fem deltakerne skal bli til fire.

I dag har Idol-deltakerne sluppet egne låter, som kan høres på Spotify her og iTunes her.

For Jørn Trollebø Kvalheim (23) fra Måløy er det en stor dag – endelig blir hans egen låt spilt inn og publisert med musikkvideo til. Og i kveld skal han framføre låten.

– Jeg er veldig spent på å høre hva folk synes. Jeg håper ikke folk dør av å høre den, sier Jørn og ler.

Men VGs anmelder legger ikke noe imellom i sin anmeldelse av Idol-låtene. Til Jørns låt, Collide, triller anmelderen terningkast en og skriver «Idol-rock på sitt verste, fullt på høyde med Kjartan Salvesens Standing Tall og Glenn Lyses Days Og By

Men sant skal sies, Jørn er den eneste av de fem gjenværende deltakerne som har skrevet sin egen låt helt alene.

Til tross for en heller dårlig anmeldelse fra VG, har riktig nok måløyværingen imponert stort under Idol-konkurransen. Med låten The Pretender fikk han stående applaus, Jørns egen versjon av Eleanor Rigby ga stormende jubel og audition-låten Love is all resulterte i tårer hos Idol-dommer Tone Damli.

– Det er ekstra skummelt å stå på scenen nå. Sangen er på en måte som ungen min.  Jeg må bare gå på scenen, gi den til publikum og si «her er den. Håper dere liker den og ikke kaster den i bosset», forteller Jørn.

Låten Collide oppsto helt ut av det blå da han satt og øvde på noen gitar-riff. Og på i kveld skal han endelig få fremføre den for publikum.

– Musikk skal være personlig, og den beste følelsen i verden er når en klarer å få folk inn i boblen min, den boblen når en spiller sin egen musikk. Å få framføre Collide blir helt fantastisk for meg, sier han, men innrømmer at det tar sin tid fra låtene blir laget til de får se dagslys.

– Denne låten handler om følelsene som oppstår når en kjenner at ting begynner å falle fra hverandre. Når en ser det komme, men skjønner ikke helt hvorfor.

I kveld får Jørn oppfylle en av sine store drømmer – å framføre sin egen låt foran publikum, på TV og til seerne hjemme.

– Det er jo dette som er drømmen min, å lage egen musikk og framføre den. Jeg er veldig spent på i kveld og gleder meg som en unge. Det er helt sykt, hvem skulle trodd dette?  Og topp fem i Idol. Herregud, nei og nei, sier han, plutselig tom for ord.

Men 23-åringen passer på å poengtere at han ikke har kommet så langt uten god hjelp.

– Så jeg må sende en kjempestor takk til alle hjemme som har stemt og sendt meldinger. Det er helt vilt og jeg er så takknemlig at det er vanskelig å sette ord på det. Jeg har kjempelyst å være med videre også, men bare å komme helt hit er vanvittig. Og jeg er så takknemlig for det. Det hadde vært utrolig gøy å bli med videre, og så lenge folk vil ha meg med, så fortsetter jeg gjerne!