Klokka 09.15 var brua stengt og det var begynt å danne seg kø. Da viste vindmåleren en vindstyrke på 29 m/s.

– Rv. 15 Måløybrua er stengt grunnet bil med henger der tilhengeren har veltet. Nødetater er på vei, opplyser operasjonsleder ved Vest politidistrikt klokka 09.15.

– Melding om tilhenger med anleggsbrakke som har veltet på Måløybrua. Brua er nå helt stengt. Politiet er på vei til stedet, opplyser Vegtrafikksentralen klokka 09.16.

Bergingsarbeidet er krevende i sterk vind og periodevis regn. Foto: FJT-tipser

Klokka 09.40 var politiet framme på brua.

– Politiet er fremme på Måløybrua. Patruljen melder om kraftig vind. Bil og tilhenger sperrer begge felt. Brannvesen er tilkalt for å sikre tilhenger. Krevende bergingsforhold. Forventer at det kan ta noe tid, opplyser operasjonsleder.

Det er ikke meldt om personskader som følge av hendelsen, men bergingsarbeidet er, som politiet skriver, ikke uten risiko.

Klokka 11.14 kunne Vegtrafikksentralen Vest melde at rv. 15 Måløybrua er åpen for fri ferdsel igjen etter berging av bil og henger.

Politiet er på stedet og brannvesen er også tilkalt. Foto: Kjellrun Åsebø

Det er sterk vind i Måløy i dag. Yr har meldt vindkast på opptil 29 meter per sekund.

Bergingsarbeidet er krevende i sterk vind og regn. Foto: Skjermdump Statens vegvesen
Foto: Kjellrun Åsebø
En tilhenger med anleggsbrakke har lørdag veltet på Måløybrua. Foto: Kjellrun Åsebø
Som en ser står biler nå i kø på begge sider av Måløybrua og venter på at den veltede hengeren skal fjernes. Måløybrua stenger ellers på vindkast over orkan styrke, altså 33 meter per sekund. Foto: Skjermdump FJT Vindvarsler/webkamera
Det har også dannet seg kø ved Spiralen i Måløy. Foto: Kjellrun Åsebø