– Dette er fryktelig trist, vi har ingen å miste, sier Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad om dødsulykken i Selje.

To personer ble fredag kveld bekreftet omkomne etter at en bil ble funnet på ni meters dyp. Letemannskap fant kjøretøyet i sjøen utenfor Røyrvikneset, nord for Flatraket i Selje kommune.

Politi, Røde Kors og Redningsskøyta deltok i leteaksjonen på fredag etter at to personer ble meldt savnet. De savnede tenåringene var begge elever ved Måløy vidaregående skule og hadde sist blitt sett onsdag kveld. De omkomne er ikke identifisert, men pårørende til de to savnede er blitt varslet om funnet.

Maurstad jobbet selv som lærer ved den videregående skolen det siste året før hun i september overtok som ordfører i Vågsøy.

– Tankene mine går ut til de pårørende, medelever og venner som må motta en så trist beskjed, sier Maurstad.

– Dette er noe vi alle bærer preg av, legger hun til.

foto
Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad. (Arkiv

De to elevene bodde i hybler som var tilknyttet Måløy vidaregåande skule. Da de savnede verken møtte opp på skolen torsdag eller fredag, meldte skolens ledelse fra til politiet.

Skolens ledelse planlegger nå å ha kriseteamet på plass ved den videregående skolen lørdag ettermiddag og søndag kveld.

– I forbindelse med den tragiske trafikkulykken blir det åpen skole lørdag fra klokke 13. Skulen er åpen for alle som ønsker det. Ressurspersoner vil være til stedet for oppfølging. Det blir også åpen skole søndag fra klokken 18 og utover, skriver skolen på sine hjemmesider.

I tillegg planlegger de en minnemarkering mandag morgen.

Les mer om ulykken i Selje: