Det skulle ikke mer til enn en solskinnsdag og et kafébesøk før Nina og Herman Manning falt for Måløy.

– Vi gikk rundt og ruslet i gata. Det var varmt og fint og solen skinte. Vi satt på Kaffebaren og tenkte «Her kommer vi til å trives. Vi flytter hit!».

To år senere sitter familien i sofaen i nyoppusset hus i Gate 2. Fireåringen Milan bobler av glede over at mamma og pappa kysser til ære for fotografen. Og i barnevognen ligger en liten jente og pludrer.

Forventningene er innfridd og mere til.

– Vi har kjøpt hus, og det hadde vi ikke gjort om vi ikke likte oss. Vi har det veldig bra både privat og på jobb, fastslår Herman.

– Og for ungene er det en kjempefin plass å vokse opp. Vi rett og slett stortrives, og hvorfor skal en flytte fra en plass der alt er så tilrettelagt som her, legger Nina til.

Våren 2007 sa Herman opp jobben som marinejeger hjemme i Nederland etter 21 år og flyttet til Harstad på grunn av en dame. Forholdet strandet og han flyttet inn hos en kompis. Så møtte han Nina på grillfest.

– Å være profesjonell soldat var en periode i livet. Da måtte vi rykke ut over hele verden i løpet av et døgn. Nå er jeg på nye eventyr med nordnorsk kjerring, smiler han.

– Ja, men nå får du ikke 24 timer på deg når noe skal gjøres. Nå er det mer 24 sekunder, smeller det fra kona.

Fra Harstad gikk ferden videre til Førde der Nina jobbet halvannet år som veterinær, mens Herman var hjemmeværende pappa.

Så dukket Måløy opp som et nytt bekjentskap. Den nevnte solskinnsturen i sentrum kom nemlig da Nina ble innkalt til jobbintervju. Så gikk det slag i slag.

– Jeg fikk jobben hos Mattilsynet, vi fikk barnehageplass til Milan og Herman fikk seg også jobb. Så alt falt på plass i løpet av to måneder, forteller Nina.

Det at familien Manning fikk adresse Måløy var utvilsomt en tilfeldighet.

– Selv om vi bodde i fylket hadde vi aldri hørt om Måløy. Og vi kunne egentlig endt opp alle plasser etter Førde, sier Nina.

I utgangspunktet hadde de lyst til å flytte nærmere Gardermoen slik at de enklere kunne komme seg på familiebesøk både i Nederland og Nord-Norge.

– Så ble det altså Måløy. Og det er jo veldig nærme Gardermoen, sier Hermann lett ironisk.

For noen hektiske uker siden kom familiens fosterbarn i hus – nær sagt ut av det blå.

– Vi ville ikke at Milan skulle vokse opp som enebarn og vi hadde lyst på flere barn. Og det å være fosterforeldre var for oss et fint alternativ. Vi var gjennom en ganske lang prosess, og plutselig fikk vi beskjed om at vi kunne hente henne, forteller to stolte foreldre mens en like stolt storebror gir en kos.

Dermed er familielykken fullkommen.

– Vi har hatt flaks og har vært på rett sted til rett tid. Og vi har aldri angret på at vi flyttet hit. Vi har det helt topp, konkluderer Nina.

Men så er det noen mørke skyer som truer.

– Hvis noe skal være negativt, så er det at det regner mye her. Jeg googlet Måløy før vi kom hit. Da sto det blant annet at «Måløy ligger godt skjermet fra vær og vind». Og det er vel det største pisspreiket jeg noen gang har hørt, skratter Nina.

– Men det er ikke så ille. Jeg kommer jo fra en liten øy og trives egentlig med ruskevær.