Selje-bedriften Paneda har 60 TV-sendere i området hvor ekstremværet "Tor" nå herjer. De er forberedt på en travel kveld.

- Vi har trappet opp beredskapen hos oss for å kunne ta hånd om eventuelle feil på sendere i forbindelse med uværet, sier driftsleder Frode Rutledal i Paneda AS.

Følg med på ekstremværet fra vårt webcamera her!

De gjør sitt for å unngå at TV-seere langs kysten skal miste signalet på fredagskvelden.

- Vi har cirka 60 sendere i området fra Rogaland til Nord-Trøndelag som nå er værutsatt. Vi tar imot signal via parabolantenner og i et slikt uvær er det alltid en risiko for at disse blåser ut av stillet slik at signaler forsvinner, sier Rutledal.

Det største problemet for Paneda er strømbrudd i områdene hvor senderne står.

  • Har du tips eller bilder av ekstremværet? Send til fjt@fjt.no eller 2399 med kodeord fjt tips. Du kan også merke bildene dine med #fjtno på Instagram.

- Det blir sannsynligvis mange strømbrudd i kveld og da vil vi ikke ha oversikt over feilene før vi igjen får strøm på senderen.

I kjelleren på hovedkontoret i Selje, kommunen forventer å miste strømmen, har Paneda derimot gardert seg mot strømbrudd.

- Vi har et nødaggregat som vi bruker i tilfelle strømbrudd i Selje, slik at vi klarer å holde i gang serveren som skal håndterer alle meldingene vi får inn. Det aggregatet har vi fylt diesel på i dag og vi har også fått på plass ekstra diesel om strømbruddet skulle bli langvarig, forklarer Rutledal.

De ansatte i Selje-bedriften er også klare for å gi kundene hjelpen de trenger om uhellet er ute.

- I kveld er vi bemannet opp med én ekstra person på overvåkningen, ekstra folk på helpdesken som kan svare kundene når de ringer og alle montørene er også i beredskap, sier Frode Ruteldal.

Han forklarer at under Dagmar så opplevde de feil på to av senderne. Begge lå i vårt område: en i Borgundvåg i Selje kommune og den andre på Kråkenes i Vågsøy kommune.

- Erfaringsmessig er det få feil og vi er godt forberedt.