Da Lisbeth Rønhovde og Wenche Løvoll kom på jobb i Trollskogen barnehage i Vågsøy i dag tidlig, fant de et helt nytt uteområde ved barnehagen tilgriset av hvitmaling.

-Vi fikk helt sjokk, og tenkte går det virkelig an at noen gjør noe sånt, sier Rønhovde, og viser området pøblene har ramponert.

Ved hjelp av et malingsspann, som antageligvis er hentet fra Måløy Idrettslag sitt klubbhus ved siden av, har noen sølt maling utover treplattingen, klasket maling utover et helt gjerde, malt en hel levegg mot et annet uteområde, griset mailing på porter, bord og benker og også et av lekestativene. Jobben må ha tatt en god del tid, for store deler av uteområdet er overmalt, blant hele gjerdelengden. I tillegg regnet det heftig i går kveld så "malermesterne" må ha hatt en våt opplevelse.

De barnehageansatte har nesten ikke ord for hva de tenker om saken. Dette går utover alle, både barn, ansatte og foreldre, og ikke minst økonomien til barnehagen, mener de.

-Det går nesten ikke an å gjøre godt igjen. Her har en klattet mailing på ting som skulle være trehvite og stå ute. Gjerdet var allerede nymalt, og hele området var helt nytt. Dette er ting vi ikke får erstattet, sier Rønhovde og Løvoll, som håper gjerningspersonen eller -personene melder seg så fort som mulig.

-Det er bedre å si fra nå enn å gå med dette hengende over seg, sier Rønhovde, som håper de som har gjort det vil bidra til å rette opp igjen skaden.

Saken er anmeldt, og da Fjordenes Tidende besøkte barnehagen var politiet på vei til gjerningsstedet.