FOTBALL: Etter lagets andre kretsmesterskap på tre år er Eid-profilene enige: klubben har aldri hatt en bedre årgang enn 1998-årgangen.

– Personlig mener jeg at det er den beste årgangen vi har hatt. Jeg tar sjansen på å si det. Så får jeg heller ta kjeften, ler Nils Taklo.

Etter en årrekke i Eid-fotballen har Taklo aldri sett et bedre kull enn spillerne som er født i 1998. Onsdag så han guttene bli kretsmestere for guttelag i Sogn og Fjordane med seier 7–2 borte mot nærmeste konkurrent, Førde.

– Jeg mener at vi vant KM for guttelag sist for 14 år siden. Forskjellen er at guttespillerne den gang ikke hadde spilt i nærheten av like mange A-lagskamper, sier Taklo.

Hele fem av dem som startet guttelagets sesongavslutning i Førde var også i startoppstillingen til Eid-herrenes 4-2-seier borte mot Larsnes/Gursken lørdag: Vebjørn Høynes, Johan Skorge, Kristian Lefdal, Daniel Myklebust og Steffen Glosvik.

I tillegg var den skadeplagede landslagsspilleren Simen Lefdal tilbake for guttelaget mot Førde. A-lagstrener Bjørn Totland har gitt en rekke guttespillere muligheten på A-laget i år, og han er enig med Taklo i at klubben aldri har sett en bedre årgang enn den som nå går over til å spille seniorfotball.

– Nå har ikke jeg oversikt over lagene fra 60-, 70- og 80-tallet, men setter man de beste lagene fra den tiden opp mot dette laget, så tror jeg den moderne fotballen vinner.

Les mer i papirutgaven fredag 24. desember