– Vi ser allerede gevinst av at politipatruljer, med ny teknologi og nye måter på å jobbe på, i større grad gjør sakene ferdig ute på plassen, sier Arne Johannessen, som er leder for politiets geografisk driftsenhet Sogn og Fjordane.

Han mener dette er et gode både for publikum såvel som politiet selv.

– Det sparer publikum for å møte til avhør en uke senere når mye er glemt, og gir potensial for å få avsluttet saken der og da, sier Johannessen, som peker på at patruljene har støtte i dette arbeidet på stedet.

– Vi har noe som heter felles straffesaksinntak, noe som betyr at en har en døgnbemannet sentral med erfarne etterforskningsledere og jurister tilgjengelig om det skulle bli behov for å diskutere utfordringer. Disse kan også sluttføre, skrive ut forelegg og forkynne i løpet av natta, sier han.

Politipatruljen som er fysisk ute på veien skal også jobbe mer basert på etterretning.

– Det kan bety at vi i større grad har fokus på visse kriminalitetsområder, miljøer eller sentrum. I perioder kan en kjøre trafikk basert på tips fra publikum. Jeg har liten tro på volumkontroller i trafikk, heller målrettet innsats mot miljøer og personer ut ifra tips.