Da dørene stengte natt til sist søndag gikk den nye hovedeieren Ole Sunde straks i gang med oppussingsjobben.

Før sola stod opp hadde han allerede revet mye av den gamle innredningen langs veggene.

– Det var godt å bare komme i gang, smiler Sunde, som gjennom årene har drevet flere utesteder, både i Måløy og på Nordfjordeid.

Han sier han har hatt god dialog med både huseier og de tidligere driverne om å overta drifta av utestedet, og sammen med Frode Kupen fra Måløy og Michal Nygård fra Flatraket ble det nylig signert en avtale om overtagelse.

– Jeg har hatt en idé om et konsept som jeg mener vil gi Jibben en ny giv. Det har litt å gjøre med erfaringer jeg har gjort meg i utelivsbransjen, og jeg håper og tror at dette vil fungere. Vi prøver noe sammen her som vi håper blir godt mottatt. Vi skal endre konseptet litt og gjøre mye spennende framover, sier Ole Sunde.

Frode Kupen, som fra før eier og driver Havna Vertshus i Måløy, har også gått inn som medeier i «nye» Jibben.

– Jeg synes prosjektet som Ole kom med hørtes spennende ut. Ikke minst ser jeg synergier med drifta jeg har i Havna Vertshus. Sånn jeg ser det er det snakk om to konsept som går veldig bra sammen. Jeg tror at vi sammen kan være med og løfte totaltilbudet i utelivet i Måløy, sier Kupen, og legger til at han jobber med «å finslipe» et sportspub-konsept på Havna Vertshus litt lenger sør i Gate 1.

– Hva slags konsept er det som er tenkt ut for «nye» Jibben?

– Jeg tror ikke vi skal avsløre alt helt ennå. Vi jobber med flere ting. Men det jeg kan si er at det kommer til å bli mer live-musikk enn tidligere.

Michal Nygård har ikke investert i utelivsbransjen tidligere, men ble overbevist av planene som Ole Sunde la fram.

– Ole spurte om jeg kunne tenke meg å være med. Jeg har tenkt at tiden er inne for at det skjer noe nytt med Jibben. Lokalet trenger en ny giv. Så håper jeg at folk vil benytte seg av tilbudet når vi åpner. Det blir jo spennende å se hvordan det blir mottatt av publikum, sier Nygård.

– Når er dere ferdige med oppussingen og klare til nyåpning?

– Vi jobber på, men skal fullføre hele jobben før vi åpner. Jeg liker ikke tanken på å komme med en eksakt dato hvis vi ikke er helt ferdige til dess. Men det skal ikke ta mange ukene før vi inviterer til åpning av det vi har valgt å kalle Jibben Bar & Scene, avslutter Ole Sunde.

Foto: Gjert Myrestrand