Disse to fabrikkene i Måløy,  Brødrene Myhre og Emy Fish, blir stående tomme og uten produksjon i alle fall ut neste år.

– Hva vi gjør når leieavtalene med utløper vet jeg ikke i dag, sier Gunnar Domstein.

De to fabrikkene i Måløy er allerede stengt ned, og vil vere det i nesten to år, ut 2014.

Fabrikkene i Måløy ble stengt ned på grunn av nedgang i kvotene både for sild og makrell, og konsernsjef Tor Vikenes sier at det er kvotenedgangen som nå også gjør at de stenger ned to nye fabrikker i Nord-Norge.

Driftsdirektør Gunnar Domstein i Norway Pelagic sier følgende om det som nå skjer:

– Strukturdebatten i Måløy er ferdig.

– Hva som skjer med eiendommen må du nesten spørre eierne om. Vi har en leieavtale som løper til 2015 og om denne blir avviklet eller forlenget er ikke avgjort, sier Gunnar Domstein som forklarer at det er Strand-familien som eier Emy Fish-anlegget og Andreas Myhre som eier Br. Myhre-anlegget.

Hovedtillitsvalgt Endre Sekse sier til Fiskeribladet Fiskaren at det ikke er tvil om at råstoffmangelen vil få alvorlige konsekvenser for noen av de 14 fabrikkene som er igjen i Norway Pelagic.

– Emy og Myhre i Måløy er egentlig ikke problemet. Der fikk det ingen personellmessige konsekvenser fordi folk og utstyr ble flytta over til den tredje fabrikken på Trollebø, sier Endre Sekse til Fiskeribladet Fiskaren.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende