Tre år gammel tok hun inn på hotell for første gang. Nå er Jenny Førde Aarskog tilbake der det hele startet.

– Jeg tror det har med oppveksten å gjøre. Den var litt spesiell, konstaterer hun og byr på kaffe som en god vertinne gjør.

34-åringen har levd med og av hoteller så godt som hele livet.

– Mitt første møte med Eid; da bodde vi fem personer inne på rom 211 her. Vi var et tvillingpar på tre år og min eldste bror på seks-syv år. Og foreldre. Rom 211 var den første adressen vår på Eid.

Drøyt 30 år senere er Jenny Førde Aarskog kommet hjem til jobben som hotellsjef på Nordfjord Hotell. Med mamma Eli og pappa Jostein som kollegaer.

Les flere Kom Tilbake!-intervju

Det er stille i resepsjonen noen dager inn i det nye året. Staben sitter i møte for å legge planer. Et par minutter etter de andre kommer Jenny med raske steg.

– Konsernsjefen i Rica la merke til «Hun som går så raskt i gangene», smiler Jenny.

For sånn har det på mange måter vært hele veien. Alltid travel. Alltid noe å gjøre.

– Jeg går så fort, slik har det vært helt siden oppveksten! Når jeg skal ut å gå tur sammen med venninnene mine, så har jeg problemer med å gå sakte, for det er alltid ett eller annet jeg skal. Det er typisk for oss Aarskoger. Vi vil ha ting gjort.

Starten på karrieren begynte da også tidlig. Med oppvask. Jenny var elleve-tolv år.

– Det var nesten litt barnearbeid, ler hun.

– Men det synes jeg faktisk var veldig gøy. Jeg likte å jobbe. Og sommeren før ungdomsskolen hadde jeg allerede to jobber. Først luket jeg bed på gartneri på dagtid og så hit i skrubben på kveldstid.

Her kan du se hele Kom Tilbake!-magasinet

Jenny husker godt den dagen en av servitørene var borte. Hun og en venninne fikk uniformen på før de ble sendt i matsalen for å få middagen på bordet.

– Jeg ble aldri forskjellsbehandlet fordi jeg var datteren til sjefene, det var heller tvert om. Og det tror jeg har herdet meg.

Sin første lederjobb fikk hun bare 26 år gammel. Som servicemanager på Rica-hotellet på Gardermoen.

– Da kom jeg inn i Rica-familien som jeg er blitt så glad i, sier Jenny og fortsetter:

– Jeg skulle lede tre avdelinger. Og jeg hadde nok blitt slukt på dag to om jeg ikke hadde bestemt meg for å være tøff. Så der fikk jeg brynt meg. Det var krevende, men det var samtidig utrolig lærerikt.

Så bestemte hun seg for at jobben på hovedkontoret i Oslo «den skal jeg ha!». Deretter gikk hun videre til stillingen som HR-sjef på ærverdige Grand Hotell på Karl Johan.

– Jeg har mye guts. Men jeg tror at jeg har vunnet mye på det å komme fra en familiebedrift. Og bakgrunnen min har nok bidratt sterkt til at jeg har fått de mulighetene jeg har fått, sier 34-åringen om karrierestegene.

Nå er hun godt i gang med et nytt kapittel. På hjemmebane på Nordfjord Hotell.

– Jeg ga meg to år for å se om det fungerte. I mai har jeg bodd her i tre.

Folk spør om hun har tenkt til å bli.

– Nå svarer jeg at jeg eventuelt er her til jeg reiser, forteller Jenny og er rask med å understreke at det er Eid som er hjemme.

– Men jeg fikk jo en rimelig overdose av hotellet opp gjennom oppveksten. Så det er litt spesielt å tenke på at jeg er her igjen, smiler hotellsjefen.

– Det begynte på rom 211 og så får vi se hvor det ender.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende