– Vi håper vi finner noen som kan drive det videre, men vi er også åpne for å selge, dersom det blir den beste løsningen, sier eierne av Doktorgarden, Anna Kjempehol og Torkjell Djupedal, som har drevet gjestehuset i Selje i ni år.

Mangeårig medarbeider Karen-Lill Popescu (73) pensjonerte seg tidligere i år, og ny daglig leder Mariann Hove Venøy fant det vanskelig å kombinere jobb og utdanning. Djupedal og Kjempehol har siden vært på utkikk etter en etterfølger. De er selv bosatt i Førde og er avhengig av å ha noen i Selje til det daglige arbeidet. De håper noen melder seg.

– Vi har lett etter noen som kan ta over drifta, men vi har ikke fått napp, sier Djupedal.

Doktorgarden har fire utleierom, kafé, galleri og butikk. Tilbudet har vært svært populært blant turister og tilreisende. Djupedal er opptatt av at noen nye holder liv i huset, helst året rundt.

– Overnattingstilbudet er viktig for Selje, særlig nå som hotellet ikke er her, sier Djupedal.

Anna Kjempehol er også opptatt av at Selje ikke skal miste aktiviteten som er i Doktorgarden.

– Doktorgarden inneholder mye som mange ikke forventer å finne i Selje. Mange av gjestene forteller oss at de har fått en «wow-opplevelse» når de har kommet til Selje og til Doktorgarden, sier hun.

Doktorgarden har i hovedsak hatt åpent på sommerstid, men det er potensial for helårsdrift med overnatting. Men da må de som driver huset være bosatt i Selje, mener Djupedal.

– Det er mange muligheter her. Det kan fungere fint som en «Bed and Breakfast». Huset er godt vedlikeholdt, sier han og legger til:

– Gjesteboka vår har side opp og side ned med takknemlige hilsener fra de mange gjestene som har bodd her.