Jobben til Kristin Vik er å skaffe arbeid til andre. På fritiden jakter hun helt andre opplevelser.

– Jeg har drevet med jakt siden jeg var 16 år, og jeg hadde skutt noen dyr tidligere. Men jeg fikk den klassiske skjelven.

Følelsen da hun felte sin første femgreiner er vanskelig å forklare. Følelsen da hun så geviret komme mot henne. Skuddet. Og løpeturen bort til det døende dyret.

– Jeg tror jeg satte rekord på 60 meter. Og det var ganske mektig å se den ligge der.

Hjemme i Ålfoten har Kristin jaktmuligheter nærmest utenfor stuedøren. Det er som paradis for en jaktentusiast.

Da får det heller være at jobbkonsulenten må pendle til jobben i Mona Vekst i Måløy.

– Vi jobber på oppdrag for Nav der oppgaven er å få folk i arbeid. Og det synes jeg er givende, ikke minst fordi du hjelper folk, fastslår nordfjordingen.

Etter studier i økonomi og administrasjon i Sogndal fikk hun en traineestilling på halvannet år i Sparebanken Sogn og Fjordane.

Høsten 2006 flyttet hun til Bergen for å være med å starte et nytt avdelingskontor, og året etter var hun fast ansatt i banken og eier av en leilighet i hansastaden.

– Men jeg begynte å lure på om det var dette som er livet. Og jeg har alltid hatt en drøm om å reise utenlands, sier 31-åringen.

På en ferietur til Korsika året i forveien hadde hun kommet i snakk med guider fra reiseselskapet hun var på tur med.

– Jeg fikk smaken på å prøve det samme bare ved å prate med guidene.

Øverst på Kristins ønskeliste sto vinterdestinasjoner og et ønske om å bli bedre til å stå på ski og kjøre telemark.

– Jeg var på intervju og fikk jobb i De franske Alpene. Og jeg fikk permisjon fra bankjobben i fire måneder for å reise dit.

Da sesongen var over i april året etter, fikk Kristin tilbud om å bli guide på Korsika.

– Da var det valgets kvaler. Hva gjør jeg nå? For jeg likte meg kjempegodt i Bergen og hadde en sjef som var helt fantastisk.

– Men jeg bestemte meg for å dra da jeg hadde muligheten. Og tenkte at sparebanken, den er der jo alltids senere, poengterer 31-åringen som ble lånt ut til Gjensidige Bank i oppsigelsesperioden.

Etter at jobben på Korsika var gjort, fikk hun med seg årets siste jakthelg i Ålfoten. Men det var ikke nok til å stoppe utferdstrangen. Og i desember i 2008 fikk hun oppfylt drømmen om å jobbe i Canada.

– Jeg bodde i Whistler, som er en yrende by, og fikk med meg kjempemye. Hadde det ikke vært så langt unna, så tror jeg at jeg fortsatt kunne ha bodd der.

Våren 2009 kom Kristin tilbake til Norge, flyttet til Førde, jobbet for Gjensidige Bank og helgependlet til Ålfoten. Og så fikk hun enda et guideoppdrag i Canada. Der fikk hun med seg OL og store opplevelser.

– Plutselig dukker det opp minner derfra, og da sitter jeg bare og smiler.

Etter sin fjerde sesong som guide traff hun samboeren i Ålfoten, og våren 2011 flyttet hun hjem. Der har de overtatt gårdsbruket etter hennes besteforeldrene på morssiden. Nærmest vegg i vegg med hennes foreldre.

– Vi har fjøset imellom, ler Kristin.

– Her har vi familie, naturen, jakt og fiske. Du har egentlig alt lett tilgjengelig. Det er slik jeg ønsker å ha det og det er slik jeg ønsker at min familie skal ha det.