Én person er erklært død og en annen er kritisk skadd etter at de utførte arbeid i en tank på kjemikalietankeren Key Fighter.

Politiet opplyser til Fjordenes Tidende at de fikk melding om ulykken klokken 05.21 lørdag morgen. Da befant skipet seg 13 nautiske mil vest for Stadlandet. Skipet, som er registrert på Malta og blir drevet av Måløy-selskapet Fjord Shipping, ligger nå til kai ved ICT-terminalen i Måløy.

Personen som er kritisk skadet er fløyet til Ålesund sjukehus.

Politiet avhører nå mannskapet, og opplyser til Fjordenes Tidende at de foreløpig ikke har grunn for å mistenke at noe kriminelt har skjedd.

Mannskapet på båten består av 14 personer, inkludert de to forulykkede som begge er utenlandske. Politiet vil foreløpig verken oppgi kjønn, alder eller nasjonalitet på de to.

– Det er tragisk og svært leit for for de pårørende og andre som er direkte involverte i ulykken. I første omgang er det oppfølging av mannskap og pårørende vi jobber med. Det er også satt i gang et arbeid med å varsle. Dette er personer med utanlandsk opphav, så varslingen tar tid. I tillegg blir det utført kvalitetskontroll av båten og utstyret, sier pressetalsmann for Fjord Shipping og rederiet, Hugo Matre, til NRK.