– Jørn er en av de flinkeste i Idol, sa Kurt Nilsen under onsdagens Idol-sending.

I kveld sikret Jørn Trollebø Kvalheim (23) fra Måløy seg plassen blant topp ti i sangkonkurransen Idol som sendes på TV 2. – Du har gjort det knakende bra hele tiden. Du har overrasket med en fantastisk voice og både under solo og sammen med andre har du sunget dritbra. Du spiller selv og har en så fet stemme, sa Kurt Nilsen. I kveldens semifinale av Idol var det totalt åtte deltakere som kjempet om to plasser videre i konkurransen.

Jørn var en av de to heldige som sikret seg en plass videre. – Alle deltakerne bak deg røyste seg da du sang. Du har en evne til å fange meg. Jeg tror du fanget hele Måløy, «Polljen», Nordfjord og hele Norge. Det var så vakkert og nært. Jeg er full av beundring. Takk, sa Tone imponert etter at Jørn fremførte Where do my Bluebird fly av The Tallest Man on Earth.

– Dette må folk stemme på. Det var fantastisk, la Idol-dommer Gunnar Greve til. Før sendingen uttalte Jørn til Fjordenes Tidende at han bruker musikk til å få utløp for følelser.– Å formidle er det viktigste med musikk, sa han.Jørn har fra tidlig av i konkurransen høstet god kritikk fra Idol-dommerne. Idol-dommer Gunnar Greve har riktig nok spådd en lovende fremtid for Jørn, med eller uten tittelen årets Idol 2014. – Jeg er helt sikker på at Jørn, helt uavhengig av skjebnen i Idol, vil på et eller annet vis livnære seg av musikken i årene som kommer, sier Idol-dommer Gunnar Greve til Fjordenes Tidende. Under onsdagens program fikk Jørn også skryt fra sitt forbilde, Idol-dommer Kurt Nilsen.

– Han er på god vei til å bli artist. Han er en av de flinkeste i Idol.