Rådmann Tor Arne Gangsø i Vågå er vant til at det blåser i hjembygda Holvik, men stormen rundt Øygard-saken har han aldri opplevd maken til.

Tor Arne Gangsø har vært rådmann i Vågå i ti år. Hele tiden med Rune Øygard som ordfører.

Det er også Gangsø som har frontet kommunen utad i saken der Vågå-ordføreren ble siktet for overgrep mot en ung jente.

Riksmedia

– Det har vært en tøff tid. Ikke minst medietrykket som har stått på både dag og natt har vært av så store dimensjoner at det har gått utover andre arbeidsoppgaver, sier Gangsø.

Han legger til at det kan virke som riksmedia forsøker å stigmatisere hele kommunen og alle som bor der med at de har tatt parti for Rune Øygard og mot jenta.

– Dette er ikke rett. Det er overhodet ikke rett, men vi må huske at dette er en sak der bare den ene parten er kjent. Jenta har vært og skal være anonym, også i fremtiden. Det gjør det uråd å snakke om saken fra hennes ståsted, sier Gangsø.

Rådmannen i Vågå legger til at jenta bor i en annen kommune enn Vågå, men at media hele tiden skriver om jenta fra Vågå og at innbyggerne der har vendt henne ryggen.

– Dette er noe som innbyggerne setter fryktelig liten pris på, og det er ikke sant i det hele tatt, sier Tor Arne Gangsø.

Les hele saken i papirutgaven fredag 28. desember.