(Se flere bilder fra eldredagen øverst i saken)

– Grensejusteringen på Bryggja kommer ikke til å ha noe å si for samholdet mellom pensjonistene. Vi kommer fremdeles til å ha et godt samarbeid, sier Margun Ervik i Bryggja pensjonistlag, som selv er bosatt i Eid kommune.

Lørdag var nærmere 200 personer samlet for å markere eldredagen på Parken Kulturhus. Verken debatten om grensejustering eller kommunesammenslåing hadde noen innvirkning på den gode stemningen som var blant medlemmene fra pensjonistlagene i Vågsøy, Bryggja og Eid.

– Det er ikke noe tema. Selv om det skulle bli to forskjellige kommuner i fremtiden, så har vi et felles mål om å ha det godt sammen som pensjonister, sier Ervik om muligheten for at Bryggja blir en del av nye Stad kommune med Selje og Eid.

– For oss blir det ingen grenser. Vi kommer fremdeles til å ha et godt samarbeid med pensjonistlagene både i Vågsøy, Selje og Eid. Det er viktig, og det er noe vi har snakket sammen om i pensjonistlaget her på Bryggja, sier Ervik.

Hun forteller at lørdagens arrangement på Parken Kulturhus på Raudeberg var svært vellykket.

– Jeg må skryte veldig av dem som betjener kulturhuset. Det er et fantastisk sted å komme til, og alt blir lagt til rette.

Tar de eldre på alvor

Lederen i Vågsøy pensjonistlag, Kristin Hafsås, skryter også av arrangementet. Hun tror de fine fasilitetene på Parken Kulturhus var noe av det som bidro til at nesten dobbelt så mange tok turen til markeringen av eldredagen i år, enn de gjorde i fjor.

– Det gikk over all forventning. Stemningen var god og praten gikk. Det så ut som at alle koste seg, og vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger fra folk.

Eldredagen ble arrangert av Vågsøy Eldreråd, Vågsøy pensjonistlag og Bryggja pensjonistlag. Årets tema handlet om hvordan man kan legge bedre til rette for at eldre kan bidra i samfunnet. Kristin Hafsås i Vågsøy pensjonistlag sier det er viktig at man markerer denne dagen.

– Vi markerer eldredagen for å vise at man tar de eldre på alvor. Vi arbeider for rettighetene til de eldre, sier Hafsås.