– Vi har helseberedskap på øya om en skulle trenge det. Vi har både en lege og en ambulanse som er i beredskap som er stasjonert på selve øya nå, sier Totland.

Hun vil bare betrygge folk fordi hun vet at det er mange som ikke trives i slikt vær.

– Det blir litt ekstra stress, og det er familier med små barn og lignende. Men folk skal ikke være redde for at en ikke skal få legehjelp når brua er stengt.

En ringer det samme nummeret som alltid, 116117 til lokal legevakt og 113 for øyeblikkelig hjelp, så organiserer AMK og legevakten seg imellom.

Ber folk om å være forsiktige

Politistasjonssjef i Måløy Nils Bakke ber folk om å være veldig forsiktige om det er nødvendig å bevege seg utendørs.

– Vi har hjelmberedskap på mannskapene som har vakt nå på grunn av faren for at gjenstander kommer flygende. Det er store krefter i sving, og alle bør utvise stor forsiktighet om en ferdes utendørs.

– Har det vært mye å gjøre for dere i politiet i dag?

– Nei, for oss har dette vært ganske uproblematisk. Det ble meldt om noen fotgjengere over Måløybrua, men det var ikke så mye vi fikk gjort med det, sier Bakke.

Han gjentar politiets oppfordring om at det viktig at folk respekterer bommen og lystavlene på Måløybrua.

Har ikke satt flere mannskaper i beredskap

Brannsjef i Kinn kommune Kim Hjelle sier at det per klokken 17 onsdag kun har vært tre mindre oppdrag for mannskapene i Kinn Brann og Redning i Måløy, og at han ikke oppfatter situasjonen som spesielt problematisk.

– Vi har normal vaktordning i dag, og har ikke fått flere alarmer inn enn de tre oppdragene vi nå har løst, som handler om mindre skader på to hus og en tilhenger som har veltet over en bil, sier Hjelle til Fjordenes Tidende.