Vågsøy-skolen deltar i den landsdekkende konkurransen Mattemaraton 2018, som går ut på å løse flest mulig matteoppgaver i løpet av mai måned. I skrivende stund har Skavøypoll løst 174.847 matteoppgaver.

– Det er helt rått for en liten skole. Vi er klart best i vårt fylke!, jubler lærer Johnny Hagen Åmelfot.

Ida Rundereim Pedersen og Kristian Morken i sjette klasse ved Skavøypoll skule.

Mattemaraton er en årlig konkurranse med mål om å øke engasjementet og interessen rundt faget.

– Konkurransen består av etapper, der elevene øver opp matematiske begreper, tallforståelse, regneferdigheter og løsningsstrategier. Elevene er også med i trekningen av flotte premier, forteller læreren.

Noen hundre heldige og hardtarbeidende elever trekkes ut til å delta i en heldagsfinale på Teknisk Museum i Oslo i august med underholdning og mye faglig påfyll og inspirasjon.

Hagen Åmelfot beskriver mattekonkurransen som kjempegøy både for elever og lærere.

– Det er fantastisk å være lærer når elevene viser et slikt engasjement, spesielt i matematikk. Det har vært mye jubel. Jeg har hørt elever som sier at nå liker de matte, og jeg har blitt dratt gjennom gangen av ivrige andreklassinger som skal vise hva de har gjort. Elevene samarbeider og motiverer hverandre, forteller læreren, og fortsetter:

– Da får vi disse øyeblikkene vi som pedagoger ønsker å skape, og det forteller noe om hvor viktig det er å møte elvene med en moderne og innovativ undervisning. Nå håper vi på å komme til finalen i Oslo til høsten.

Mattemaraton 2018 avsluttes torsdag 31. mai.