Da sønnen Trym  kun var én uke gammel begynte Monica Sørlie å selge interiørdesign fra stua inne på et småbruk på Rovde i Vanylven.

– Vi hadde alt klart på forhånd. Først måtte vi bare se om han var en sovebaby, og det var han. Så det gikk veldig bra, sier Monica Sørlie og ler.

Sammen med samboeren Morten Almaas har hun siden august 2014 drevet nettbutikken House of Monica, en interiør- og livsstilbutikk med fokus på norske merker og leverandører.

Fra Rovde til hele verden

Fra utsiden av småbruket som Morten, Monica og Trym bor i er det vanskelig å tenke seg at det nettopp er her nettbutikken drives fra. Men det tradisjonelle småbruket forvandles til et mekka for interiør-entusiaster så fort man setter føttene innenfor døra.

Fra stua hjemme på Rovde når Monica daglig ut til 9.000 følgere på Instagram, et verktøy hun bruker hyppig for å promotere produktene.

– Det som er fordelen med å drive en nettbutikk er at man når ut til hele verden. Ulempen er at du ikke får den muntlige kommunikasjonen. Det er det som er det mest utfordrende, sier Monica.

Hun forteller om hardt arbeid med nettbutikken fra morgen til kveld. Og både Monica og samboeren Morten har andre jobber i tillegg til nettbutikken.

Nesten 30.000 på tre timer

Men det harde arbeidet har gitt resultater, og da samboerparet for første gang inviterte til kundekveld tjente de nesten 30.000 kroner i løpet av tre timer. Mellom 100 og 150 mennesker møtte opp.

Monica har alltid hatt et ønske om å starte noe for seg selv, og følte at en nettbutikk var den sikreste veien å gå.

– Jeg hadde aldri turt å starte en fysisk butikk med en gang. Det måtte bli nettbutikk først, forteller hun. Men nå som hun har kommet godt inn i driften er ikke lenger tanken på en fysisk butikk like skremmende.

– Jeg har lyst til å åpne et utsalg her på Rovde, kanskje ha et stabbur som ligger nede ved veien.

Uvant å jobbe alene

For Monica, som har jobbet i The Body Shop i flere år, har drømmen alltid vært å starte noe for seg selv.

– I begynnelsen syntes jeg det var litt uvant å jobbe med nettbutikken, for da jobber man jo helt alene hele tiden. Jeg jobber jo aldri alene på Body Shop, forteller hun.

– Da vi hadde kundekveld for første gang var det mange som var veldig nysgjerrige på hva det gikk ut på, forteller Monica.