Nødetater har rykket ut til det som blir beskrevet som en alvorlig bilulykke på Nordfjordvegen på riksveg 15 mellom Nordfjordeid og Stryn ved Langholmen i Stad kommune.

Vest Politidistrikt meldte klokka 19.38 at det er to biler med totalt tre personer som er involvert, og det blir meldt om personskader og materielle skader.

Ulykken ble meldt til politiet klokka 19.13, og brannmannskap fra Stryn, Eid og Grodås var på vei til ulykkesstedet klokka 19.23.

Trafikkoperatør i Statens vegvesen Nina Heggernes sier til Bergens Tidende at vegvesenet har blitt informert om at det dreier seg om en frontkollisjon og at stengningen av vegen kan bli langvarig.

Vaktkommandør Lars Petter Lorvik ved 110 Vest meldte til NRK kl. 19.31 at to personer skal være fastklemt.

Fjordingen sin reporter på stedet melder at både et redningshelikopter og et ambulansehelikopter kom til stedet, og at en person skal være fraktet til sykehus med ambulansehelikopteret.

Vegtrafikksentralen Vest melder klokka 19.25 at E39 er stengt ved Langholmen.

– Det er anbefalt omkjøring via Rv 651 Stigedalsveien eller Fv 5742 Panoramaveien, opplyser vegtrafikksentralen.

Et redningshelikopter og et ambulansehelikopter landet ved Vonlund ungdomshus kort tid etter ulykken. Ifølge avisa Fjordingen sin reporter på stedet har en person blitt transportert til sykehus med ambulansehelikopteret. Foto: Bengt Flaten / Fjordingen
Statens vegvesen melder at RV15 / E39 kan bli stengt i lengre tid etter ulykken. Foto: Bengt Flaten / Fjordingen