Formannskapet i Eid har også godkjent intensjonsavtalen, med sju stemmer for og to stemmer i mot.

De to nei-stemmene kommer fra representantene fra Eid Senterparti.

Partiet er i "tenkeboksen" fram mot kommunestyremøtet neste torsdag.

For Selje Senterparti kan også stemmene endre seg neste uke. Partiets representant, Gunn Sande, stemte ja i dag, men varslet at hun kan komme til å endre stemmen sin fra ja til et nei når saken blir tatt opp til kommunestyret neste uke, ettersom partiet skal ha et medlemsmøte i kveld.

Vågsøy-Flora

Tidligere i dag ble det kjent at Vågsøy og Flora trolig vil gå inn i forhandlinger (les saken her).

For formannskapet i Selje hadde dette ingen innvirkning under avstemningen over intensjonsavtalen med Eid.

- Vi tar det til etterretning, sa ordfører Stein Robert Osdal (KrF) da han fikk høre om nyheten.

Overfor Fjordenes Tidende understreker Osdal at Selje tidligere denne uken tok ett siste initiativ til å få Vågsøy med i sammenslåingen.

- Vi sendte en mail til Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad der vi spurte om hva som skulle til for å få Vågsøy med. Hun viste til et leserinnlegg hun har hatt  tidligere, og svaret var at intensjonsavtalen må nullstilles, sier Osdal og legger til:

- Det hadde vært umulig for oss å komme i mål med dette. Så nå er det et klart veiskille, der Vågsøy går videre i kyst-sporet, og Selje går videre i Nordfjord-sporet.

Osdal understreker at det var viktig for det politiske miljøet i Selje å komme med en siste forespørsel til Vågsøy. Forespørselen er basert på tilbakemeldinger fra innbyggerne etter de to folkemøtene som har vært den siste uken, både på Flatraket og i Selje.

- Vi har prøvd, men de ville ikke være med, sier Osdal.

Felles formannskap

Dersom intensjonsavtalen mellom Selje og Eid blir godkjent av de to kommunestyrene neste uke, ønsker Osdal at man skal jobbe for både et felles kommunestyre og formannskap for de to kommunene.

- Nå må vi sette oss sammen og bygge opp stein for stein fram til 2020. Det er oppskriften på å få dette til, sa Åge Lundebrekke (Ap) før avstemningen.

- Vi må begynne på "vi-kulturen", med et felles formannskap som jobber med de løpende strategiene, og et felles kommunestyre som jobber med visjoner og langsiktige planer, sier Selje-ordføreren.