Naboen har klaget inn den planlagte utvidelsen av UniformPartners avdeling i Selje, også kjent som den gamle skjortefabrikken. Naboen som har klaget på saken eier et bolighus som ligger like ved industriområdet der bedriften er lokalisert.

UniformPartner AS i Selje ønsker å utvide med et lagerbygg på tomta til høyre på bildet. En av naboene krever 200.000 kroner i kompensasjon, ettersom hun mister all utsikt som følge av utbyggingen. Saken ble tatt videre til Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, som avslår byggesøknaden. Skjermdump: Google maps

I klagen fra naboen understrekes det at hun er positiv til all utvikling i bygda, samtidig som hun krever kompensasjon for det verditapet hun mener utbyggingen vil ha for boligen hennes. Hun mener utbyggingen av det nesten 900 kvadratmeter store lagerbygget vil fjerne all utsikt fra huset og medføre et tap på rundt 200.000 kroner i verdi for boligen. Denne summen mener naboen at Selje kommune skal kompensere, dersom selskapet får grønt lys til å bygge ut.

Henvendelsen fra naboen ble behandlet og avslått av Selje kommune i april. Hun tok deretter saken videre til Fylkesmannen, som avslår søknaden om tilbygget på tomta til UniformPartner AS.

Fjordenes Tidende har tidligere skrevet om utbyggingsplanene til UniformPartners avdeling i Selje. Bedriften holder til like utenfor Selje sentrum. Ønske om utvidelse kommer etter flere år med omsetningsvekst, som har ført til at Selje-bedriften har vokst seg ut av de gamle lokalene.

Planen var at den nye lagerhallen på nesten 900 kvadratmeter skulle stå klar til høsten. Utvidelsen vil også føre til at de trenger to til fem nye ansatte.

Avdelingsleder Geir Årvik i til UniformPartner Selje sier til Fjordenes Tidende at han håper og tror avslaget fra Fylkesmannen ikke er et endelig nei.

– Jeg fikk (svaret fra Fylkesmannen) for to timer siden, og har så vidt drøftet det med styret i UniformPartner AS. Jeg skal se nærmere på hva dette betyr, og hva avslaget skyldes, sier Årvik.

– Hvis dette er et endelig avslag, vil det være en veldig stor endring i planene vi har hatt. Det vil risikere at en utbygging som kunne skjedd i distriktet, vil havne i en by i stedet. I beste fall er dette en forsinkelse i prosessen, supplerer avdelingslederen.

– Jeg håper og tror at dette ikke er et endelig nei til utbygging i Selje. Er det noe distriktet trenger, er det aktivitet og arbeidsplasser, avslutter han.

Fjordenes Tidende har vært i kontakt med naboen. Vedkommende ønsker ikke å uttale seg i saken, og viser til brev som ble sendt til Selje kommune.