Det var søndag ettermiddag at det tok til å brenne i skogsområdet ved Holvik i Vågsøy. På samme tidspunkt startet en lyngbrann ved Gate 7 i Måløy.

Brannen i Holvik var vesentlig større enn lyngbrannen i Måløy. Det tok brannvesenet flere timer før de fikk slukket flammene. I tillegg måtte et brannkorps fra Eid og et brannhelikopter bistå i slukkingsarbeidet. De fikk kontroll over flammene ved midnatt søndag.

Etterslukkingsarbeidet pågikk gjennom natten og store deler av mandagen. Også tirsdag ble det meldt om røykutvikling i det 150 mål store området som ble svidd av under brannen. Både brannvesen og Sivilforsvaret har derfor vært på plass i områdene for å passe på at brannen ikke skal blusse opp igjen i det tørre terrenget.

Sivilforsvaret voktet også skogomårdet natt til onsdag.

– De avsluttet på stedet i 02-tiden i natt. Det er ikke antydning til ny røykutvikling, men vi kjører ut med jevne mellomrom for å observere om det er endringer i bildet. Foreløpig ser det bra ut, sier fungerende brannsjef John Inge Henden i Vågsøy kommune.

– Vi vil være klare hvis det smeller andre plasser, konstaterer Henden, som samtidig viser til at det for tiden er høy skogbrannfare.

– Det er veldig tørt ute, og det kommer til å fortsette å være sånn ganske lenge fremover, ifølge værmeldingene, påpeker han.

Henden oppfordrer vågsøyværingene til å respektere bålforbudet.

– Det er det viktigste, og det tror jeg at de gjør, sier den fungerende brannsjefen.

Han kommer også med en generell oppfordring om å vise hensyn til forbudet som er, og at tidlig varsling er det absolutt beste om noe skulle skje.