Det går som det suser for Marine Harvest Region Vest om dagen, og i løpet av mars kan flesteparten av de 460 ansatte forvente seg en bonus.

– Det er alltid kjekt å dele ut bonuser for gode prestasjoner, sier regiondirektør Asgeir Hasund i Marine Harvest Region Vest.

– Vi registrerer at kursen vår er på en «all time high». Lakseprisen er høy og etterspørselen er stor, sier regiondirektør Asgeir Hasund. Her fra oppdrettsanlegget på Rundereim i Selje. Arkivfoto

Bonusene er på én til to månedslønninger og blir gitt til alle som har vært fast ansatt i mer enn seks måneder, ifølge regiondirektøren.

Blant de 460 ansatte i regionavdelingen til verdens største fiskeoppdrettsselskap er det rundt 85 personer som jobber i Vågsøy, Selje, Bremanger og Vanylven.

– Nesten alle av disse ansatte får bonus, forteller regioncontroller Ørjan Halnes.

Gode resultater

Fra regionkontoret på Raudeberg i Vågsøy kunne Halnes sammen med regiondirektør Asgeir Hasund og områdeleder Otto Igland onsdag vise til svært gode resultater for Marine Harvest Region Vest i 2015.

Han overtok stillingen etter måløyværingen Per Roar Gjerde som i dag jobber for Marine Harvest i Chile.

For konsernet har 2015 også vært svært godt økonomisk. De foreløpige tallene for konsernet viser et resultat på 2,2 milliarder kroner i 2015, en økning fra 1,5 milliarder kroner i 2014.

Sjømatnæringen står sterkt

Regiondirektør Asgeir Hasund forteller at Marine Harvest Region Vest økte bemanningen i 2015, og at de vil gjennomføre et par nyansettelser i 2016.

– Men de store ansettelsene blir nok ikke gjort i år, legger Hasund til.

Regiondirektøren har kun et par måneder bak seg i lederstillingen og sier det er kjekt å se de gode resultatene i regionen.

– Det er en kjempestart, smiler regiondirektøren.

Den siste tiden har Marine Harvest også gjort det godt på børsen.

– Vi registrerer at kursen vår er på en «all time high». Lakseprisen er høy og etterspørselen er stor. Det er noe som gjør at vi er optimistiske til årene fremover. Det er veldig god stemning i regionen, forteller Hasund.