Frisør Christiane Santiago, som bor i Oslo, begynte i 2019 å ta på seg oppdrag som makeupartist. Siden har oppdragene økt på, og hun har jobbet med kjente merker som Reebok, Jean Paul, Cubus, BikBok, Ren, ELLE, TV2, Bula, TV3 og Mercedes.

Nylig tok Christiane valget om å si opp den faste jobben som frisør, og i stedet satse fullt og helt på drømmen som stylist og selvstendig næringsdrivende på plattformen Nabostylisten.

– Det har blitt så mye å gjøre som stylist at jeg kom til et punkt der jeg måtte velge. Jeg har ikke sluttet som frisør, men jeg jobber nå som det gjennom Nabostylisten og via mitt eget stylingbyrå, sier Christiane.

– Forskjellen er at jeg nå jobber 100 prosent som stylist og frisør på oppdrag. Da slipper jeg å dele meg. Nå styrer jeg alt selv, sier hun.

Christiane Santiago gjør det stort i stylingbransjen i Oslo. Foto: blunkdetails.no

Mange og spennende oppdrag

Jobben består i å style hår og legge sminke på alt fra kjendiser, modeller for store merker, og til hvem som helst som trenger å styles til et arrangement.

– Kundene kan booke meg og så kommer jeg til den adressa de selv ønsker, for eksempel hjem til seg, til hotellet, til en jentekveld eller en event, forteller Christiane.

– Hva er et typisk oppdrag du kan ha?

– Et typisk oppdrag kan være at jeg reiser på en fotoshoot for et brand. For eksempel reiste jeg forrige uke til Sjusjøen og var der i to dager på en jobb for Boys Of Europe, der jeg stod for hårstyling og makeup på modellene. På en Halloween-fest ble jeg booket inn via Nabostylisten for å først ordne håret til Caroline Berg Eriksen, deretter dra videre for å sminke flere på Alexandra Joners Halloween-fest.

Christiane Santiago har mange spennende oppdrag. Her er resultatet av ett av dem. Foto: blunkdetails.no

– Fortell om et spesielt oppdrag som var ekstra gøy og spennende?

– Det er vanskelig å velge. Jeg har vært med på mye forskjellig, men noen eksempler er å få jobbe med folk som Herman Flesvig og Mikkel Niva, Else Kåss Furuseth, Sophie Elise Isachsen og Ina Wroldsen.

– En gang var da jeg reiste i fem dager rundt om i forskjellige bygder og i den norske fjellheimen med et tysk motemerke og tysk team med modeller fra hele verden, sier hun.

Disse modellene er stylet av Christiane Santiago Foto: blunkdetails.no

Selv foretrekker hun å gjøre litt forskjellig, både for privatpersoner og selskap.

– Jeg liker en god blanding av å kunne reise hjem til mennesker for å klippe og farge, og det å være med på moteshoots og style kjendiser og bruder, sier Christiane som forteller at det hun liker ekstra godt er å finne fram til den stilen som passer akkurat den kunden best.

Utfordringer i jobben kan være når det er tidspress under et oppdrag, eller hvis det ikke er kjemi mellom henne og kunden.

Fått egen agent

For å få hjelp til håndtere alle oppdragene og de ulike kundene, har Christiane fått hjelp av et agentbyrå som heter Blunkdetails.

– Jeg ble headhuntet av Anniken Raakas som ville ha et møte med meg. Jeg hadde allerede gjort mange jobber for dem, og kjente godt til Tomas Erdis, som er en av gründerne. Det er veldig deilig å ha en agent i ryggen som et mellomledd mellom meg og kunden. Anniken hjelper meg med å organisere min arbeidshverdag på best mulig måte.

At hun har fått agent, betyr imidlertid ikke at alle som vil booke oppdrag må gå igjennom agentbyrået.

– Hvem som helst kan nå meg igjennom plattformen Nabostylisten, forteller Christiane.

Før jul er det ekstra hektisk. Allerede neste uke skal Christian style flere kjente personer som Vita og Wanda Mashadi, Janka Polliani og Marte Bratberg til ELLE-gallaen. Det stresser likevel ikke Christiane.

– Jeg trives med høyt tempo, sier hun.

Anniken Raadas er Christiane Santiagos agent. Foto: blunkdetails.no

Sprudlende og alltid blid

Anniken Raakas, Christianes agent, forteller at hun hadde sett og hørt om Christiane gjennom sosiale medier, blant annet på instagramprofilen «stylingbychristiane».

– Det jeg så der, og gjennom kontakt med Tomas Erdis i Nabostylisten, gjorde at jeg tenkte hun ville være bra å ha i teamet, sier Raakas.

Anniken hjelper Christiane med alt fra booking og timeplan til veiledning, og bare godord å si om Christiane.

– Christiane er en sprudlende dame, som alltid er blid på jobb og gir 100 prosent hver gang.

Tomas Erdis jobber tett med Christiane Santiago. Foto: blunkdetails.no

– Sulten og gir aldri opp

Samarbeidspartneren i Nabostylisten, Tomas Erdis, er enig. Han tror det at Christiane alltid ønsker å forbedre og utvikle seg er nøkkelen til suksessen.

– Christiane er sulten og gir aldri opp. Hun er veldig til stede og alltid åpen for å lære mer. Hun jobber alltid for å bli enda flinkere, sier han.

De to møttes i et jobboppdrag for rundt fire år siden, og Tomas forteller at han fort tok henne under sine vinger.

Christiane i aksjon med en kunde. Foto: Privat

Ikke like nøye med egenstyling

Når det gjelder det å style og sminke seg selv, er det vanlig å bruke litt mindre tid på det. Og Christiane er ikke ulik der.

– Det er faktisk veldig vanlig i denne bransjen, at du kan bli litt slapp når det kommer til deg selv, ler hun, og forklarer at det handler om at det er mye jobb og ikke lenger enn hobby.

– Som regel når jeg drar på jobb, tar jeg håret i hestehale eller setter det opp i en topp, og så går jeg helt uten sminke. Eventuelt bare litt maskara, forteller hun, og legger til:

– Søsteren min sa at om folk hadde sett meg, hadde de aldri tenkt at jeg jobber med det jeg gjør. Men når jeg skal noe, så tar jeg den helt ut med hår og sminke og koser meg.

Mer som en livsstil

Jobben tar nå så mye tid for 27-åringen at det blir mer som en livsstil.

– Dette er livet mitt i Oslo. Det er hektisk, så derfor er det balsam for sjela å komme hjem til Måløy. Jeg savner selvfølgelig familie og venner, men nå lever jeg yrkesdrømmen, avslutter hun.

Her er Sophie Elise etter å ha blitt stylet av Christiane Santiago. Foto: blunkdetails.no