– Jeg kunne ikke takke nei til denne muligheten, smiler den unge kokken, som blant annet har flere års erfaring som sous chef på Bien Bar i Bergen.

Har nye ideer

Nå er det nye utfordringer i hjemkommunen Vågsøy som står for tur. Fra 1. februar skal han nemlig styre drifta på Kraftstasjonen Restaurant & Kolonial i Måløy sentrum.

Han overtar etter Bente Vonheim, som har drevet spisestedet de siste årene, og som nå har bestemt seg for å trappe ned i stillingen. Hun er fortsatt med på eiersiden (47,62 prosent). Elleve Vågsøy-bedrifter eier resten av selskapet, med 4,76 prosent hver.

– Jeg håper at folk ikke blir skremt av at det er meg, og ikke Bente, som blir gående her hver eneste dag, ler han.

Ha noen nye ideer

23-åringen slår imidlertid fast at det ikke blir noen store forandringer som følge av lederskiftet på restauranten.

– Jeg har et par ideer, som hyppigere endringer på menyen og flere arrangement på kveldstid, men ellers blir det ikke noen store forandringer, konstanterer han.

Den unge kokken er spent på å gå inn i rollen som daglig leder på restauranten.

– Det er litt skummelt å være den yngste på huset og samtidig sjef, men jeg gleder meg, sier Foss Iversen, som samtidig legger til:

– Jeg har heldigvis Bente som mentor, og kommer ikke til å stå helt på bar bakke.

Spennende erfaringer

Andreas Foss Iversen har som nevnt flere års erfaring fra restauranten Bien Bar i Bergen. Der jobbet han blant annet med Silje Øygard, nåværende kjøkkensjef på den nystartede restauranten Aske Gatemat & Bryggeri på Nordfjordeid.

Den ferske Kraftstasjon-sjefen synes det voksende kokkemiljøet i ytre Nordfjord er spennende.

– Det har blitt et lite kokkesamfunn her oppe, og det er kjempekjekt, sier Foss Iversen og legger til at restaurantene ikke konkurrerer om kundene.

– Det er mer som et samspill. Vi skaper et miljø sammen, og har daglig kontakt. Vi er opptatte av at det skal bli et miljø her oppe, ikke bare i byen. Det kommer til å gagne oss begge, slår han fast.

Skryter av MVS-tilbudet

23-åringen ser ikke bort fra at kokkemiljøet i ytre Nordfjord kommer til å vokse enda mer med årene. Det mener han restaurant- og matfaglinja ved Måløy vidaregåande skule vil ha mye av æren for.

– De har et supert tilbud på MVS, sier Foss Iversen.

Etter flere år i Bergen vet han at kokker med MVS-utdanning har et godt rykte på seg.

– Det er en gimmick i Bergen som går ut på at man må ta inn MVS-elever, fordi de er så flinke. De har et vanvittig godt rykte på seg, understreker han.

Foss Iversen trekker fram de gode lærerne, lang praksistid og samarbeidet med Malakoff Rockfestival som noe av det som gjør MVS-tilbudet spesielt.

– Og jeg tror elevene kommer til å bli enda bedre med årene, slår han fast.