Stadlandet Bedriftsforening foreslår næringspark på 175.000 kvadratmeter, bygget med Stad skipstunnel-massene.

Stadlandet Bedriftsforening presenterte mandag en ny idé for bygdefolket på Årsheim: Stokkevåg Næringspark.

Målet med møtet var å finne ut om bygda med rundt 30 husstander kunne tenke seg å stille seg bak ideen. Initiativet er et svar på Kystverkets oppfordring om å komme med forslag til samfunnsnyttig bruk av masse fra Stad Skipstunnel lokalt.

Ser et potensial

Bedriftsforeningen ønsker å benytte muligheten til å forberede næringslivet i Selje og regionen, på fremtidig vekst innen industri/fiskeri og turisme. Med næringsparken vil de løse et problem med lite tilgjengelig næringsareal i dag, og frigjøre plass til etablerte og nye aktører i området.

– Fra Kystverkets side er området ideelt faglig sett, forteller Anfinn Sjåstad som har jobbet mest med ideen.

– For det første er det langgrunt der, slik at man oppnår et stort areal av massen, ca. 1.000.000 m³. For det andre er det et stort potensial i bakarealet, det vil si at terrenget på land egner seg til utbygging av for eksempel boligfelt.Årsheimstranda ligger i gunstig avstand til tunneluttaket i Kjøde, ifølge Stadlandet Bedriftsforening, som ser for seg at Kystverket kan finansiere byggingen, og at de kan bruke området til rigging under byggeperioden til skipstunnelen.

Fra skeptisk til nysgjerrig

Den første reaksjonen fra salen, var at det var ingenting på Årsheim i dag. Etter hvert dukket det opp noen bekymringer om størrelsen på prosjektet, eierskap, hva som ville skje med den flotteste sandstranden i området, og ikke minst den fine utsikten.

– Jeg kan ikke få understreket nok at vi er helt på skissestadiet. Hvis dere ønsker denne utviklingen, skal selvfølgelig alle bli hørt, svarer Sjåstad.

– Bare det blir estetisk fint!, kommenterer en av kvinnene.

– Det er vi alle enige i. Det estetiske er det viktigste, sier Svein Hansen, også en av initiativtakerne til ideen og selv fra Årsheim.

Etter møtet avdekket en rundspørring blant de fremmøtte en overveiende positiv innstilling til ideen.