– Stor sannsynlighet for regn, er beskjeden fra meteorologen.

Det har regnet og blåst godt i Nordfjord mandag. En skikkelig grå mandag, med andre ord.

Og skal en tro meteorologene vil 17. mai-været by på nøyaktig det samme: Grått, vått og kaldt.

– Det ser ut som det er stor sannsynlighet for nedbør. Det er for tidlig å si hvor mye, men det blir ikke altfor mye. Slik det ser ut nå, har dere en grå dag i vente. Og det er bare å kle seg godt, sier Kristin Sæter, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Hun understreker at det er fortsatt tidlig i uken, og prognosene for 17. mai-været kan fortsatt endre seg i løpet av uken.

– Det kan nok bli under ti grader og vind fra nordvest om det slår til. Det blir en grå dag, og det ser nok ut til at det ikke blir så veldig bra vær i Nordfjord, konkluderer hun.

–  Kommer dere til å melde storm ved Stad til 17. mai?

– Det ser ikke ut som det blir storm, men det blir en del vind iallfall. Men det er ikke unormalt for Stad. Det blir kanskje kuling ved Stad, men det er vel bare laber bris for dere som bor der, humrer meteorologen.

Sæter tror at de vil stille med sikrere prognoser på torsdag eller fredag.

Men en ting er hun og prognosene mer sikre på, og det er at været frem til 17. mai blir preget av mye nedbør.

– Ja, her blir det perioder med nedbør for Nordfjord. Torsdag blir ganske vått tror vi. Men lørdag er det muligheter for at det ikke blir så aller verst. Det er hovedsakelig lavtrykksaktivitet som vil prege uken, mens torsdag får kanskje et høytrykk som presser på. Og det kan slå begge veier, sier Seter og understreker at værmeldingene kan endre seg utover uken.